A pécsi kiáltvány teadélután volt ahhoz képest, ahogy Kósa Lajos Debrecenben befenyítette a civileket

POLITIKA
2017 december 18., 13:59
comments 364

Debrecenben folytatódik az a hadjárat, amit Pécsen kezdtek el az Alternatív Közösségek Egyesülete ellen. Mint írtuk, a város közgyűlése Soros-ellenes kiáltványt fogadott el, és elérték, hogy az Emberség Erejével Alapítvány jövendő irodáját végül ne adják ki nekik (később azonban más felajánlott számukra másik helyet). A múlt hét végén a pécsi Fidelitas még a szervezet ételosztási akcióját is megpróbálta megzavarni

Hétfőn Debrecenben folytatódott a történet, Kósa Lajos, a város egykori polgármestere, Papp László polgármester, Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára, és Pósán László országgyűlési képviselő tartott közös sajtótájékoztatót. A dehir részletes beszámolójából kiderül, a debreceni politikusok nem hiszik el, hogy a szervezet karitatív tevékenységet végez, ezért egész egyszerűen 

arra kérik őket, hagyjanak fel működésükkel.

Kósa Lajos felmondta a Soros-tervet, emlékeztette a hallgatóságot arra, mit forral Brüsszel migránsügyben Magyarország ellen, majd kijelentette, Debrecen nem akar migránsokat, sokáig harcoltak is a menekülttábor bezárásáért, és ezt sikerült is elérniük. A miniszter szerint most tudatosan, tervszerűen telepítenek olyan szervezeteket a városba, melyek látszólag a szegények támogatásával foglalkoznak, de ő tudja, hogy valójában a politikában, és a migránsok betelepítésében szánnak nekik komoly szerepet. Azzal is vádolta az egyesületet, hogy működésük átláthatatlan, finanszírozásuk nem követi a magyar jogrendet, és ez adózási problémákat is felvet.

Papp László polgármester beszédéből kiderült, 

egyébként sincs semmi szükség a szervezet tevékenységére, Debrecenben ugyanis tökéletesen meg van oldva a rászorulók ellátása.

Aztán visszakanyarodott rá, hogy azért nem is kell itt karitatív tevékenységről beszélni, hiszen a napnál is világosabb, hogy az „álszervezet” csak Debrecen nyugalmát akarja megzavarni,  és a város nyugalmához képest Soros György érdekei ezredrangúnak számítanak. A polgármester után Pósán László országgyűlési képviselő igyekezett mindenki fejébe verni ugyanazt: ezek a szervezetek úgy vesznek részt a politikában, hogy nem ismerik be. 

Kósa Lajos mindenesetre megnyugtatta a lakosságot, mint mondta, amíg a Fidesz vezeti Magyarországot, nem engedi, hogy beteljesüljön a Soros-terv.

Címlapfotó: Balázs Attila/MTI, a kép nem a sajtótájékoztatón készült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.