Megszólalt a Klik: valójában a tanárok nem kaptak Mozart csokigolyót, az csak az igazgatóknak járt

oktatás
2017 december 21., 16:28
comments 252

Egy állami fenntartású általános iskola pedagógusa szerdán megírta a 444-nek, hogy milyen jutalomban részesültek az iskolában. Azt írta, hogy az egész tantestület mindössze egy verses üdvözlőlapot, egy kis köszönőplakátot és egy darab Mozart csokigolyót kapott.

A Klebersberg Központ csütörtökön reagált a hírre. Egyrészt kikérték maguknak az állítást, hogy egy szem csokoládégolyót kapott volna az egész tantestület. A tantestület ugyanis valójában semmiféle csokit nem kapott, a fentebb említett jutalom csak az iskolaigazgatónak járt.

“A cikkekben szereplő intézményt fenntartó tankerületi központ az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is ünnepi igazgatói értekezlet keretében köszönte meg az intézményvezetőkön keresztül minden pedagógus áldozatos és lelkiismeretes munkáját” - írták. “A műsorral egybekötött eseményen az igazgatói székekre elhelyezett apró, saját kézzel készített, kis ajándékdobozba csomagolt üdvözlő ajándékkal – csokoládéval - is kedveskedett a fenntartó az igazgatóknak” - áll a közleményben.

Na de akkor mi a helyzet a tanárokkal? A Klik azt írta, ők természetesen nem ezt kapták. Nekik “az iskolai munkakörülmények javítására, valamint az oktató munka fejlesztésére szolgáló forrást biztosított a fenntartó év végén”. Azaz iskolánként adtak átlagosan kétmillió forintot, és minden intézmény szabadon választhat, hogy mire költi. A közleményből az nem derült ki, hogy ezt év végi jutalomra is költhetik-e az iskolák, vagy például csak krétára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.