Navalnij összegyűjtötte az aláírásokat ahhoz, hogy tavasszal elindulhasson Putyin ellen

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az egyik legismertebb orosz, ellenzéki aktivista, Alekszej Navalnij vasárnap bejelentette, hogy összegyűjtötte a megfelelő számú ajánlást ahhoz, hogy márciusban elindulhasson Putyin ellen az elnökválasztáson. Ehhez 20 orosz városból külön-külön legalább 500 aláírást kellett összegyűjtenie támogatóival.

Alekszej NavalnijFotó: VASILY MAXIMOV/AFP

Ugyanakkor még mindig nem biztos, hogy indulhat, mert októberben az orosz választásokért felelős hatóság vezetője eltiltotta ettől. A hatóság azzal vonta meg az indulási jogát, hogy Navalnij ellen két gazdasági bűncselekményben is nyomozás folyik. Az aktivista ezeket az ügyeket koncepciós pereknek nevezte.

Navalnijt tartják az egyetlen olyan jelöltnek, akinek esélye lenne a negyedik elnöki ciklusára készülő Putyin ellen.

Az ellenzéki politikus vasárnap a támogatónak Moszkvában azt mondta, hogy ha nem engedik indulni a hatóságok, akkor jövőre bojkottálják az elnökválasztást. Beszélt arról is, hogy szerinte Vlagyimir Putyin a saját, a családja és a barátai meggazdagodásának forrásaként tekint az országra. Szerinte ezért szerinte nem lehet elnök tovább. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.