Kétmilliárdot ad a kormány a Hős utcai nyomortelep rendbetételére

POLITIKA
2017 december 27., 18:07
comments 218

A kőbányai polgármester szeptember azt nyilatkozta a kerületi lapnak, hogy az ország egyik leghírhedtebb gettójának felszámolásához a kormány segítségére van szükség:

„Az ingatlantulajdonosok kivásárlása, a közműtartozások rendezése, a házak bontása és az egyéb költségek számításaink szerint meghaladnák a 2,2 milliárd forintot” 

– mondta a kormánypárti Kovács Róbert.

Úgy tűnik, a kormány most meghallotta a kérést: a mai Magyar Közlönyben közzétett határozat felhívja a belügyminisztert, hogy

„a Hős utca 15/A–B szám alatti ingatlan helyzetének rendezése cím javára (...) külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül, előfinanszírozás keretében, egy összegben (...) 2.100.000.000 forint támogatást nyújtson Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat részére”.

A X. kerületi Hős utcában évtizedek óta komoly gondot okoz a kábítószerfogyasztás és a szegénység, és eddig egyetlen városvezetés vagy kormány sem tudott olyan egészségügyi vagy szociális projekttel előállni, ami segített volna a teljesen elgettósodott környéken élőkön. A HírTV értesülései szerint az önkormányzat azt tervezi, hogy körbekeríti a területet.

Az Abcúg szeptemberben riportozott a Hős utcában:

2017 szeptember 18., 08:10
Százezer rendőrt is bevethetnek, a nyomor maradni fog

Rendőrök lepték el az utóbbi hetekben Budapest legrosszabb hírű nyomortelepét, a Hős utcát, hogy felszámolják a környéken tapasztalható drogbűnözést. Ezrével kezdték igazoltatni a helyieket, van, aki azóta már a köntösében is személyi igazolványt hord. Az Abcúg.hu riportja.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.