Kétmilliárdot ad a kormány a Hős utcai nyomortelep rendbetételére

2017 december 27., szerda 18:07
219

A kőbányai polgármester szeptember azt nyilatkozta a kerületi lapnak, hogy az ország egyik leghírhedtebb gettójának felszámolásához a kormány segítségére van szükség:

„Az ingatlantulajdonosok kivásárlása, a közműtartozások rendezése, a házak bontása és az egyéb költségek számításaink szerint meghaladnák a 2,2 milliárd forintot” 

– mondta a kormánypárti Kovács Róbert.

Úgy tűnik, a kormány most meghallotta a kérést: a mai Magyar Közlönyben közzétett határozat felhívja a belügyminisztert, hogy

„a Hős utca 15/A–B szám alatti ingatlan helyzetének rendezése cím javára (...) külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül, előfinanszírozás keretében, egy összegben (...) 2.100.000.000 forint támogatást nyújtson Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat részére”.

A X. kerületi Hős utcában évtizedek óta komoly gondot okoz a kábítószerfogyasztás és a szegénység, és eddig egyetlen városvezetés vagy kormány sem tudott olyan egészségügyi vagy szociális projekttel előállni, ami segített volna a teljesen elgettósodott környéken élőkön. A HírTV értesülései szerint az önkormányzat azt tervezi, hogy körbekeríti a területet.

Az Abcúg szeptemberben riportozott a Hős utcában:

2017 szeptember 18., hétfő 8:10

Rendőrök lepték el az utóbbi hetekben Budapest legrosszabb hírű nyomortelepét, a Hős utcát, hogy felszámolják a környéken tapasztalható drogbűnözést. Ezrével kezdték igazoltatni a helyieket, van, aki azóta már a köntösében is személyi igazolványt hord. Az Abcúg.hu riportja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt