Geert Wildersnél Orbán Viktor az év embere

ÉLET
2017 december 30., 15:03
comments 157

A holland szélsőjobb vezére, akit az idei holland választás egyik esélyesének tartottak de végül messze elmaradt a Mark Rutte vezette konzervatívok mögött, Twitterén tudatta a nagyvilággal, hogy szerinte 2017 a magyar miniszterelnök éve volt. Orbán Wilders szemében igazi hazafi, aki erőt sugároz és víziója is van.

Wildersnél az év vesztese Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke lett. Az indoklás szerint Juncker még akkor is Európát imádolja saját nemzete helyett, amikor történetesen épp józan.

A Szabadságpárt vezetője egyébként régi rajongója Orbánnak. Terve az volt, hogy ha győz, kilépteti Hollandiát az unióból, nem ad több pénzt kutatásra és betiltja országában a Koránt. Végül összesen 19 mandátumot szerzett pártja a 150 fős holland parlamentben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.