Átmenetileg korlátozzák a hozzáférést a közösségi oldalakhoz Iránban

Ideiglenesen szigorítják a hozzáférést az Instagramhoz és az ország legnépszerűbb üzenőappjához, a Telegramhoz - írja a helyi televíziókra hivatkozva a Reuters. Az Axios szerint az appot Irán 80 millió lakosa közül 40 millió használja. Az intézkedést arra hivatkozva hozták, hogy az erőszakos tiltakozó megmozdulásokat ezeken a platformokon szervezik. 

Mint írtuk, az iráni Forradalmi Gárda arra figyelmeztette a tiltakozókat, ha kell, vasököllel csapnak le rájuk. Iránban már negyedik napja tartanak a tiltakozások, ezeknek vasárnapra virradóra már halálos áldozatai is voltak.

Fotó: STRINGER/Anadolu Agency


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.