Vizsgálódni kezdett az Állami Számvevőszéknél az adatvédelmi hatóság

politika
2018 január 5., 6:29
comments 105

Vizsgálatot kezd az Állami Számvevőszéknél (ÁSZ) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, írja a Magyar Nemzet. Az ÁSZ tavaly év végén szabott ki 19 millió forintos bírságot az Együttre, az egyik büntetési tételt azzal indokolták, hogy a párt támogatásként könyvelte el egyik tagja 62 ezer forintos befizetését.

Igen ám, de az ÁSZ-nak elméletileg fogalma sem lehet arról, hogy kik az Együtt tagjai, így törvényesen aligha azonosíthatták a párt tagjaként az összeg befizetőjét. Juhász Péter, az Együtt elnöke ezt személyesen is tisztázni próbálta, de nem kapott érdemi választ.

A Magyar Nemzet értesülései szerint az adatvédelmi hatóságnál nem az Együtt tett bejelentést az ügyben. Mindenesetre most ellenőrizni fogják, hogy az ÁSZ milyen adatokhoz férhet hozzá, a törvény szerint mit ellenőrizhet. Péterfalvi Attila, a hatóság vezetője ezért arról egyelőre nem tudott nyilatkozni, hogy történt-e szabálysértés. (Via Index)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt