Vizsgálódni kezdett az Állami Számvevőszéknél az adatvédelmi hatóság

politika
2018 január 05., 06:29

Vizsgálatot kezd az Állami Számvevőszéknél (ÁSZ) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, írja a Magyar Nemzet. Az ÁSZ tavaly év végén szabott ki 19 millió forintos bírságot az Együttre, az egyik büntetési tételt azzal indokolták, hogy a párt támogatásként könyvelte el egyik tagja 62 ezer forintos befizetését.

Igen ám, de az ÁSZ-nak elméletileg fogalma sem lehet arról, hogy kik az Együtt tagjai, így törvényesen aligha azonosíthatták a párt tagjaként az összeg befizetőjét. Juhász Péter, az Együtt elnöke ezt személyesen is tisztázni próbálta, de nem kapott érdemi választ.

link Forrás

A Magyar Nemzet értesülései szerint az adatvédelmi hatóságnál nem az Együtt tett bejelentést az ügyben. Mindenesetre most ellenőrizni fogják, hogy az ÁSZ milyen adatokhoz férhet hozzá, a törvény szerint mit ellenőrizhet. Péterfalvi Attila, a hatóság vezetője ezért arról egyelőre nem tudott nyilatkozni, hogy történt-e szabálysértés. (Via Index)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.