MSZP: Amíg az Együtt nem száll be az összefogásba, nehezen kérheti számon, ha valaki elindul a helyi jelöltjük ellen

POLITIKA
2018 január 08., 08:25
comments 180

A fideszességgel vádolt MSZP a fideszességgel vádolt Népszavának reagált arra, hogy a szocialisták Bangóné Borbély Ildikót indítanák Németh Szilárd ellen az áprilisi országgyűlési választáson, pedig itt 2014-ben az együttes Szabó Szabolcs nyert, aki MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP jelöltjeként nem egészen 1 százalékot vert Németh Szilárdra.

Így tehát a Fidesz nem nagyon lenne verhető, ezért Juhász Péter, az Együtt elnöke Bangóné esetleges visszavonulásáról azt írta:

„Ha erre nem hajlandó az MSZP, akkor tudomásul vesszük, hogy Botkának volt igaza, és jó szívvel indulunk rá a Fidesz MSZP színekben indított jelöltjeire.”

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője most a Népszavának azt mondta, nem az együttes Szabó Szabolcs ellen van kifogásuk, de a DK-val kötött megállapodásuk értelmében Budapest 17. választókerületében az MSZP állíthat jelöltet, és ők Bangóné Borbély Ildikót szeretnék indítani.

Bangóné Borbély Ildikó, Molnár Gyula és Karácsony Gergely az MSZP programbemutató nagygyűlésén 2017. december 9-én.
photo_camera Bangóné Borbély Ildikó, Molnár Gyula és Karácsony Gergely az MSZP programbemutató nagygyűlésén 2017. december 9-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Budai szerint az MSZP a DK-nak azt üzeni: mindenki a saját jelöltjeinek indításával foglalkozzon, ők sem szólnak bele a 46 körzet indulóinak személyébe, ahol a két párt egyezsége szerint nem az MSZP nevezheti meg a jelöltet.

Az Együttről pedig azt mondta:

velük megszakadtak a tárgyalások, tehát amíg nem fogadják el, hogy közös lista, miniszterelnök és egyéni jelöltek legyenek, addig nem kérhetik számon, hogy az MSZP elindít-e valakit az ő helyi jelöltjük ellen.

Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap este a csepeli helyzetről azt mondta: meg kéne várni Gulyásék kezdeményezését, mert van még legalább 10 körzet, ahol hasonló gondok vannak, és csak rendes méréssel lehet kezelni a problémákat. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.