Sokkolóan meglepő: az Emmi lefolytatta a vizsgálatot saját maga ellen, és úgy ítélte meg, nem követett el jogsértést

politika
2018 január 08., 10:30
comments 100

„Úgy ítéljük meg, hogy sem jogsértés, sem pedig az alapvető jogok vonatkozásában jogsérelem nem következett be”

– ezt állapította meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miután vizsgálatot folytatott le saját magával szemben. (Igazi, a ferencvárosi parkolási ügyet idézőVida Ildikó-díjas tényfeltárás lehetett.)

A Magyar Nemzet azt írja, az Emmihez azután jutott el panasz, hogy a minisztérium nem volt hajlandó engedélyezni egy színháztörténésznek, az Országos Színháztörténeti Intézet szakemberének, hogy szerepeljen a Hír TV-ben, Veiszer Alinda műsorában. (A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír TV-t, a Lánchíd Rádiót és a Magyar Nemzetet az oligarcha és Orbán Viktor szakítása óta bojkottálja a kormányoldal.)

A legnagyobb magyar feljelentő, Tényi István emiatt közérdekű bejelentéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, mondván, az információszabadság az állami működés átláthatóságát szolgáló alapjog. Tényi viszont azt a választ kapta, hogy a panaszát az Emmihez továbbították, miután ők az illetékesek, tehát saját magukat vizsgálhatták.

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Balog Zoltán minisztériuma végül arra jutott: a bejelentésben rögzített értékeket tiszteletben tartják, de más modern intézményekhez hasonlóan náluk is évek óta nyilatkozati rend van érvényben, „amely gyakorlaton a tárca változtatni nem kíván”. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.