Sokkolóan meglepő: az Emmi lefolytatta a vizsgálatot saját maga ellen, és úgy ítélte meg, nem követett el jogsértést

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Úgy ítéljük meg, hogy sem jogsértés, sem pedig az alapvető jogok vonatkozásában jogsérelem nem következett be”

– ezt állapította meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miután vizsgálatot folytatott le saját magával szemben. (Igazi, a ferencvárosi parkolási ügyet idézőVida Ildikó-díjas tényfeltárás lehetett.)

A Magyar Nemzet azt írja, az Emmihez azután jutott el panasz, hogy a minisztérium nem volt hajlandó engedélyezni egy színháztörténésznek, az Országos Színháztörténeti Intézet szakemberének, hogy szerepeljen a Hír TV-ben, Veiszer Alinda műsorában. (A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír TV-t, a Lánchíd Rádiót és a Magyar Nemzetet az oligarcha és Orbán Viktor szakítása óta bojkottálja a kormányoldal.)

A legnagyobb magyar feljelentő, Tényi István emiatt közérdekű bejelentéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, mondván, az információszabadság az állami működés átláthatóságát szolgáló alapjog. Tényi viszont azt a választ kapta, hogy a panaszát az Emmihez továbbították, miután ők az illetékesek, tehát saját magukat vizsgálhatták.

Fotó: Botos Tamás / 444

Balog Zoltán minisztériuma végül arra jutott: a bejelentésben rögzített értékeket tiszteletben tartják, de más modern intézményekhez hasonlóan náluk is évek óta nyilatkozati rend van érvényben, „amely gyakorlaton a tárca változtatni nem kíván”. (MNO)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.