Sokkolóan meglepő: az Emmi lefolytatta a vizsgálatot saját maga ellen, és úgy ítélte meg, nem követett el jogsértést

Több 444 videó?
Szeretném

„Úgy ítéljük meg, hogy sem jogsértés, sem pedig az alapvető jogok vonatkozásában jogsérelem nem következett be”

– ezt állapította meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miután vizsgálatot folytatott le saját magával szemben. (Igazi, a ferencvárosi parkolási ügyet idézőVida Ildikó-díjas tényfeltárás lehetett.)

A Magyar Nemzet azt írja, az Emmihez azután jutott el panasz, hogy a minisztérium nem volt hajlandó engedélyezni egy színháztörténésznek, az Országos Színháztörténeti Intézet szakemberének, hogy szerepeljen a Hír TV-ben, Veiszer Alinda műsorában. (A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír TV-t, a Lánchíd Rádiót és a Magyar Nemzetet az oligarcha és Orbán Viktor szakítása óta bojkottálja a kormányoldal.)

A legnagyobb magyar feljelentő, Tényi István emiatt közérdekű bejelentéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, mondván, az információszabadság az állami működés átláthatóságát szolgáló alapjog. Tényi viszont azt a választ kapta, hogy a panaszát az Emmihez továbbították, miután ők az illetékesek, tehát saját magukat vizsgálhatták.

Fotó: Botos Tamás / 444

Balog Zoltán minisztériuma végül arra jutott: a bejelentésben rögzített értékeket tiszteletben tartják, de más modern intézményekhez hasonlóan náluk is évek óta nyilatkozati rend van érvényben, „amely gyakorlaton a tárca változtatni nem kíván”. (MNO)