Sokkolóan meglepő: az Emmi lefolytatta a vizsgálatot saját maga ellen, és úgy ítélte meg, nem követett el jogsértést

2018 január 8., hétfő 10:30
100

„Úgy ítéljük meg, hogy sem jogsértés, sem pedig az alapvető jogok vonatkozásában jogsérelem nem következett be”

– ezt állapította meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miután vizsgálatot folytatott le saját magával szemben. (Igazi, a ferencvárosi parkolási ügyet idézőVida Ildikó-díjas tényfeltárás lehetett.)

A Magyar Nemzet azt írja, az Emmihez azután jutott el panasz, hogy a minisztérium nem volt hajlandó engedélyezni egy színháztörténésznek, az Országos Színháztörténeti Intézet szakemberének, hogy szerepeljen a Hír TV-ben, Veiszer Alinda műsorában. (A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír TV-t, a Lánchíd Rádiót és a Magyar Nemzetet az oligarcha és Orbán Viktor szakítása óta bojkottálja a kormányoldal.)

A legnagyobb magyar feljelentő, Tényi István emiatt közérdekű bejelentéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, mondván, az információszabadság az állami működés átláthatóságát szolgáló alapjog. Tényi viszont azt a választ kapta, hogy a panaszát az Emmihez továbbították, miután ők az illetékesek, tehát saját magukat vizsgálhatták.

Fotó: Botos Tamás / 444

Balog Zoltán minisztériuma végül arra jutott: a bejelentésben rögzített értékeket tiszteletben tartják, de más modern intézményekhez hasonlóan náluk is évek óta nyilatkozati rend van érvényben, „amely gyakorlaton a tárca változtatni nem kíván”. (MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt