Csapdának tartják, így nem kérnek Varga Mihály ajánlatából a megbírságolt ellenzékiek

politika
2018 január 10., 12:40
comments 316

Szerda délelőtt újabb fordulatot vett a Fidesz/ÁSZ vs. megbüntetett ellenzéki pártok sztori. 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt javasolta az adóhatóságnak, ne indítsanak behajtási eljárást a választások előtt, a pártoknak pedig azt ajánlotta, fizessenek részletekben, féléves felkészülési időszakkal.

Az ellenzéki pártok viszont úgy tűnik, nem élnének ezzel a lehetőséggel.

DK: Egyetlen huncut fityinget se

Gyurcsány Ferenc beszédet mond a DK tisztújító kongresszusán a Millenárison március 4-én (Fotó: Kovács Tamás / MTI)
photo_camera Gyurcsány Ferenc beszédet mond a DK tisztújító kongresszusán a Millenárison március 4-én (Fotó: Kovács Tamás / MTI) Fotó: Kovács Tamás

„A Demokratikus Koalíció egyetlen huncut fityinget, lyukas garast, megveszekedett forintot sem fizet az ÁSZ-nak. Sem egy összegben, sem részletfizetéssel, sem késleltetve. Nem tárgyalunk a demokratikus intézményeket megszálló, azokkal bunkósbotként bánó hatalom egyetlen pártkatonájával sem, így nem tárgyalunk a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Magyar Államkincstárral, vagy az ÁSZ-szal” - közölte a párt.

Együtt: Csapda

Szigetvári Viktor (Fotó: <a href="http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Szigetvari_Viktor.JPG" target="_blank">Végh Tibor / Wikimedia Commons</a>)
photo_camera Szigetvári Viktor (Fotó: Végh Tibor / Wikimedia Commons)

Az Együtt választmányi elnöke, Szigetvári Viktor a hvg.hu-nak azt mondta, önként nem fizetik be a büntetést, és neki csapdának tűnik a lépés, mert legitimálnák az eljárást azzal, ha leállnának egyeztetni a részletekről. Jogszerűtlennek tartják a rájuk kiszabott 16 milliós büntetést, így nem egyezkednek a NAV-val vagy az Államkincstárral, a határozatot bíróságon akarják megtámadni.

LMP: Még várnak

Az LMP a hvg.hu-val közölte, még várják az ÁSZ végleges döntését, mert január 2-án elküldték az észrevételeiket, erre pedig 15 napjuk van reagálni a hatóságoknak. Ők sem fogadják el a büntetést.

A Jobbik még nem reagált, de az alapján, hogy tegnap Vona Gábor azt mondta, vagy Orbán Viktor megy börtönbe, vagy ő, nem valószínű, hogy a fizetési opciót választják.

UPDATE: A Jobbik is reagált, közleményük szerint  „az egész eljárás törvénytelen volt, a büntetés jogtalan, így a Jobbik számára az továbbra is elfogadhatatlan”. 

„A részletfizetés és a halasztás lehetősége egy jogtalan büntetés esetében csupán átverés. Olyan ez mintha a betörő a lakásból távozva felajánlaná az ott lakónak, hogy a tévéért inkább két hét múlva jön vissza és ettől a tulajnak repesnie kellene az örömtől” - írják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.