Ács Dániel nyerte a Gőbölyös Soma-díjat

szolgálati közlemény
2018 január 11., 17:43
comments 176
photo_camera Fotó: Erdélyi Péter

2017 után 2018-ban is a 444 egyik munkatársa nyerte a magyar újságírók által legtöbbre becsült, az oknyomozó munkát jutalmazó díjat. Idén a zsűri Ács Dániel cikk- és videósorozatát díjazta, amelyről néhány hete a szerző így írt:

Ezt az évet nagyobb részt azzal töltöttem, hogy feltárjam Ferencváros központilag szervezett korrupciógyanús ügyeit. Nem csak az etikátlan esetek feltárása jelentett kihívást, hanem az is, hogy hogyan lehet ismeretlen figurákról, ismeretlen ügyekről közérthetően beszélni. És hogy lehet-e Magyarországon olyan kitartóan ostromolni a rendszert, hogy annak látható következményei is legyenek.

A sorozat legfontosabb darabjai:

2017-ben megosztva Kasnyik Márton nyerte a Somát, a 444-en megjelent, később könyvként is kiadott Quaestor-sztoriért.

Az ilyen ügyek feltáráshoz kérjük a támogatásotokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.