Trump visszavág: az amerikai elnök felvetette, hogy Hillary Clinton összejátszhatott az oroszokkal a kampányban

Donald Trump amerikai elnök – aki ellen azért folyik vizsgálat, mert felmerült, hogy orosz segítséggel lett az Egyesült Államok elnöke – a Twitteren közvetve azt állította, hogy Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje összejátszhatott az oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején.

Az elnök több kérdést felvetve azt sugalmazta: Clinton és a Demokrata Párt fizethetett oroszoknak, hogy rá nézve terhelő dokumentumokat tartalmazó dossziét állítsanak össze. Trump ezzel arra a dossziéra utalt, amit egy washingtoni cég megrendelésére Christopher Steele volt brit hírszerző állított össze, és ami eddig nem bizonyított adatokat és információkat tartalmaz róla.

„A demokraták által fizetett dossziét a Trump-kampány elleni kémkedésre használták fel. Vajon az FBI igénybe vett-e hírszerzési eszközöket a választás befolyásolására?” A demokraták vagy Clinton is fizettek az oroszoknak?

– kérdezte Trump.

A dossziét a Fusion GPS nevű washingtoni cég rendelte meg Christopher Steele-től, először a Trump elnökjelöltségét ellenző néhány republikánus adományozó megbízásából, majd amikor már egyértelmű volt, hogy Trump lesz a republikánus elnökjelölt, a Clinton-kampánynak dolgozó ügyvédi iroda és a Demokrata Országos Bizottság (a demokraták pártvezetése) „vette át”, illetve fizette a továbbiakban a Fusion GPS munkáját. (MTI)