Trump visszavág: az amerikai elnök felvetette, hogy Hillary Clinton összejátszhatott az oroszokkal a kampányban

külföld
2018 január 11., 17:36
comments 68

Donald Trump amerikai elnök – aki ellen azért folyik vizsgálat, mert felmerült, hogy orosz segítséggel lett az Egyesült Államok elnöke – a Twitteren közvetve azt állította, hogy Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje összejátszhatott az oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején.

link Forrás

Az elnök több kérdést felvetve azt sugalmazta: Clinton és a Demokrata Párt fizethetett oroszoknak, hogy rá nézve terhelő dokumentumokat tartalmazó dossziét állítsanak össze. Trump ezzel arra a dossziéra utalt, amit egy washingtoni cég megrendelésére Christopher Steele volt brit hírszerző állított össze, és ami eddig nem bizonyított adatokat és információkat tartalmaz róla.

„A demokraták által fizetett dossziét a Trump-kampány elleni kémkedésre használták fel. Vajon az FBI igénybe vett-e hírszerzési eszközöket a választás befolyásolására?” A demokraták vagy Clinton is fizettek az oroszoknak?

– kérdezte Trump.

A dossziét a Fusion GPS nevű washingtoni cég rendelte meg Christopher Steele-től, először a Trump elnökjelöltségét ellenző néhány republikánus adományozó megbízásából, majd amikor már egyértelmű volt, hogy Trump lesz a republikánus elnökjelölt, a Clinton-kampánynak dolgozó ügyvédi iroda és a Demokrata Országos Bizottság (a demokraták pártvezetése) „vette át”, illetve fizette a továbbiakban a Fusion GPS munkáját. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.