A pártokat pár hónap alatt, a Városliget Zrt-t fél év alatt sem sikerült átvilágítania az ÁSZ-nak

Tbg
POLITIKA
2018 január 13., 09:51
comments 65

Abban az értelemben, hogy – elméletileg – mindkét dolog, egy párt és egy állami tulajdonú cég is közpénzből működik, nincs sok különbség közüttük, mindkettő működését az Állami Számvevőszék vizsgálja.

Ám amíg egy ellenzéki párt átvilágítása, a működéséről a jelentétervezet elkészítése mindössze egy hónap alatt megvan, ezt a tempót az ÁSZ-nak nem sikerült tartania a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. esetében.

Pedig a Zrt. nem kevés közpénzből működik, évente több tíz milliárdos költségvetése van, az egész beruházás összeértékét több mint kétszázmilliárd forintra becsülik.

A Hvg írta meg, hogy bár a Zrt. ellenőrzéséről már júniusban hírt adott az ÁSZ, a jelentés január 9-ig nem készült el.

Mint a Hvg írja, nem a Zrt. a hunyó, legalábbis az ÁSZ végül azt válaszolta az újság kérdésére, hogy:

„Tájékoztatom, hogy a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése jelenleg még folyamatban van.”

Ehhez képest a Jobbikot, a DK-t, az Együttet az ÁSZ 2-3 hónap alatt „elintézte”, azaz átvizsgálta, a jelentést elkészítette, láttamoztatta, és elfogadta. Az ügyről itt írtunk részletesen.  (Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.