Messi fizetése több mint 100 millió euró évente

futball
2018 január 13., 18:21
comments 129

német Der Spiegel és a francia Mediapart a Football Leaks szivárogtató platformon keresztül megszerezte Lionel Messi két szerződését, amiket tavaly június 30-án írt alá az FC Barcelonával.

A dokumentumokból kiderült, hogy az argentin focista a 2020-2021-es szezonig naptári évenként 71 053 846 eurót kap a Barcelonától, aminek a 85 százaléka a fizetése, a maradék pénz pedig a fotókért jár.

A szerződés értelmében az őszi-tavaszi szezonban Messi 104 441 346 eurót keresett.

És ehhez még hozzájön az aláírási díj, ami 63,5 millió euró, illetve ha a csapat megnyeri a Bajnokok Ligáját, Messi újabb 12 057 513 euróhoz jut. Sőt, ha egy évben a Barcelona megnyeri a spanyol bajnokságot, a kupát és a BL-t is, illetve Messi megkapná az Aranylabdát, akkor 122 515 205 euróval gazdagodna.

AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
photo_camera Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

Van hűségbónusz is, amivel 70 millió eurót kaphat, ha 2021-ig marad a Barcelonánál. Azért fizetnek ilyen sokat, mert a Real Madrid mindig el akarja vinni Messit (2013-ban 250 millió eurót fizetett volna), de a szerződés lehetővé teszi azt is, hogy, ha akar, elmenjen a csapattól: abban az esetben, ha Katalónia függetlenné válna, ugyanis akkor a Barcelona nem indulhatna a Bajnokok Ligájában. Ha ez megtörténne, Lionel Messi ingyen is elhagyhatná a klubot.

Egyébként az is kiderült, hogy Messi adócsalási ügyét is a Barcelona rendezte (ami az érintettségük miatt érthető). Miután a spanyol adóhivatal több millió eurós adócsalást bizonyított rá, Messi felfüggesztett börtönbüntetést kapott. (Spiegel, hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.