Megrohamozták a H&M boltjait Johannesburgban egy rasszizmussal vádolt reklám miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A johannesburgi rendőrség lépett fel azok ellen a tüntetők ellen, akik megrohamozták a H&M boltjait a dél-afrikai városban. A cég egyik hirdetéséből hétfőn lett botrány, amikor a ruhagyártó az egyik új felsőjéhez olyan reklámot jelentett meg, amelyen egy fekete kisfiú volt látható, a rajta lévő ruhán pedig az a felirat volt, “a legmenőbb majom a dzsungelben”.

A cég a kirobbanó tiltakozás miatt azonnal visszavonta a reklámot, és bocsánatot is kértek miatta. A bocsánatkérés a cég dél-afrikai bolthálózatának weboldalán is megtalálható, ez azonban a tüntetőket nem érdekelte. Egy helyi csoport több johannesburgi bolt elé is tüntetést szervezett, videófelvételek szerint a tüntetők a boltokba is behatoltak, próbabákat és ruhaállványokat borogattak. A helyi rendőrség szerint volt, ahol el is loptak ruhadarabokat. Végül a rendőrség oszlatta fel a tiltakozásokat. (The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.