Elfogultságot jelentett a bíróság a Pécsről kiátkozott civil szervezet ügyében

politika
2018 január 15., 11:57
comments 24

Elfogultságot jelentett a Pécsi Járásbíróság, ezért a Pécsi Törvényszékhez került az az ügy, amelyben az Emberség Erejével Alapítvány perli személyiségi jogaik megsértése miatt Pécs polgármesterét, és Hoppál Péter kulturális államtitkárt - írja a Hír Tv.

A pécsi önkormányzat mindent megtett, hogy ellehetetlenítse az alapítványt, mely több vidéki szervezettel együtt támogatást kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól (OSI). Még decemberben elfogadtak egy Soros-ellenes kiáltványt, és arra szólították fel a város lakóit, ne adjanak bérbe ingatlant a szervezetnek. A pécsi Fidalitas még egy ételosztási kampányukat is megpróbálta széttrollkodni. Az alapítvány januárban a TASZ segítségével személyiségi jogi pert indított, ez az ügy került most át elfogultság miatt a Pécsi Törvényszékhez. 

A gyűlöletkampányról itt írtunk részletesen.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.