LMP: A kormány hozza nyilvánosságra a Tiborcz István volt cégéről szóló OLAF-jelentést!

POLITIKA
2018 január 17., 13:40
comments 79

Az LMP szerint a tavaszi választás tétje az is, hogy a „fideszes haverok és oligarchák gazdagodása” helyett végre a magyar családokat és vállalkozásokat segíthetik-e az uniós támogatások és a magyar költségvetési források – írja az MTI.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője Budapesten tartott sajtótájékoztatón azt követelte, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) Elios-ügyben készített jelentését, amiben súlyos visszaéléseket tártak fel.

2011-2015 között ez a társaság korszerűsítette több fideszes vezetésű önkormányzat közvilágítását, az OLAF pedig ugyanazokat a szabálytalanságokat állapította meg, amik miatt Schiffer András, a párt akkori vezetője 2014-ben feljelentést tett – mondta.

Az LMP szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy amíg a kormány a 4-es metróról szóló OLAF-jelentést azonnal nyilvánosságra hozta, addig ebben az ügyben, ami Magyarországnak akár 40 millió eurójába is kerülhet, nem teszi ugyanezt. A fideszes miniszterek egymás sarkát tapossák, amikor korábbi kormányok korrupciógyanús ügyeire lehet visszamutogatni, majd pedig lapítanak, ha saját kabinetjükkel szemben merül fel ugyanilyen gyanú – mondta.

Kanász-Nagy Máté kérdésre válaszolva hisztériakeltésnek nevezte, hogy a kormánypárti képviselők kivonulnának az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának „Soros-tervvel” foglalkozó üléséről, ha azon Szél Bernadett, az LMP társelnöke is részt vesz, Szél Bernadettnek a testület tagjaként joga és kötelessége részt vennie a bizottság munkájában.

Valószínűleg most is az történhetett, ami Harangozó Tamás esetében: az az MSZP-s politikushoz hasonlóan Kanász-Nagy Máté sem mondta ki Tiborcz István, az Elios korábbi tulajdonosának a nevét, így kerülhetett bele az MTI tudósításába, amit a cégről mondott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.