Az ukrán parlament megszavazta a törvényt, ami szerint a Donyec-medence Ukrajnához tartozik, csak megszállták az oroszok

külföld
2018 január 18., 10:20
comments 71

Megszavazta a kijevi parlament második olvasatban, azaz végleges formában csütörtökön a Donyec-medence szakadár ellenőrzés alatti részeinek Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvényjavaslatot.

Az előterjesztést - amely Oroszországot agresszor államnak minősíti, a szakadár népköztársaságokat pedig ideiglenesen megszállt területeknek - 280 képviselő támogatta a 450 fős törvényhozásban.

A jogszabály egyebek mellett kimondja, hogy a Donyeck és Luhanszk megyei területek Ukrajnához tartoznak, amelyeket az Oroszországi Föderáció illegitim módon szállt meg, így fölöttük nincs területi joga. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.