Megkérdezték az új román miniszterelnököt, hogy mi a kedvenc könyve

2018 január 18., csütörtök 8:55
208

Még tavaly nyáron adott elképesztő interjút Viorica Dancila az Európai Parlament magazinjának, ahol rendszeresen jelennek meg kellemesnek szánt vidám kis beszélgetések az EP képviselőivel. 

Dancilát szerdán bízta meg kormányalakítással a román államfő, vagyis brüsszeli irodájából egyenesen a román miniszterelnöki székbe került.

A még EP-képviselőként adott interjúja azt mutatja, hogy Dancila képes a legegyszerűbb kérdésekre sem válaszolni. Az 5 kérdés című sorozat vele készített részében egyetlen kérdésre sem adott konkrét választ. A Politico.eu értékelése szerint ez volt minden idők egyik legrosszabb interjúja, mert a világon semmi, de tényleg semmi sem derült ki a válaszolóról. 

Hogyan határozná meg a politikai - vezetői stílusát három szóban?

Hadd csavarjak ezen egy kicsit, mert inkább azt a három értéket nevezném meg, amelyek politikai tevékenységem vezérelték, mert ezek kétségtelenül meghatározták azt, amit ön politikai stílusnak nevez. Ezen értékek a kiegyensúlyozottság, a kezdeményezőkészség, kommunikáció, és a nyitottság a többi ember ötleteire.

Van olyan személyes teljesítménye, ami meglepheti az embereket?

Előfordult, hogy nehézségekkel kellett szembenéznem, de mindig erőt vettem magamon, hogy felálljak és tovább menjek. Mindannyian átélünk ilyeneket. A lényeg, hogy megtaláljuk önmagunkban az erőt, hogy folytassuk a munkánkat, mindig az értékeinktől vezérelve.

Viorica Dancila. Fotó: GEORGE CALIN/AFP


Melyik könyv volt a legnagyobb hatással önre, és miért?

Szeretek olvasni, és ha időm engedi, akkor mindig olvasok. Azt hiszem, hogy az összes könyv hat ránk, amit csak elolvasunk, meghatározzák a gondolkodásunkat és a világlátásunkat, különösen azt, hogy a nehézségekkel és kihívásokkal hogyan boldoguljunk.

Melyik munkatársa inspirálta leginkább pályafutása során, és hogyan?

Nem volt példaképem, sem az életben, sem a politikában, inkább megfigyeltem az embereket, hogy megértsem az erényeiket és gyengeségeiket, hogy tanulhassak a hibáikból.

Mi volt a legkisebb változás a karrierjében, ami mégis legnagyobb pozitív eredményt hozta?

Az első politikai szerepvállalásom a helyi adminisztrációhoz kötődött. Keményen dolgoztam, és sokat tanultam akkoriban. A helyszín európai szintre változott, de kitartásom és tenni akarásom, a jó dolgok megvalósítása iránti elkötelezettségem ugyanolyan maradt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt