Öt éve még migránsbarát programokra kunyerált „Brüsszeltől" a kormány

PÉNZ
2018 január 22., 20:40
comments 242

A nap találata cím egyértelműen a 168 órát és a hetilapot szemléző Hír TV-t illeti: a hetilap munkatársai túrták elő azt a migrációs stratégiai dokumentumot, amit 2013 októberében egy kormányhatározat mellett fogadott el és nyújtott be a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetéshez a kormány. 

Az irományból az derül ki, hogy a kormány bármilyen migrációbarát intézkedést önként és dalolva végrehajt, ha cserébe kap pénzt a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap nekünk szánt 98 millió eurós keretösszegéből. Kapott is belőle: ebből a kalapból kapják most a lakhatási támogatást azok a menekültek, akikről a kormány a több tízmilliárdos propagandahadjárat közepén elfelejtette tájékoztatni az állampolgárokat.  

A stratégia szerint az alábbi célokra kért pénzt "Brüsszeltől" a kormány:

  • a migránshátterű civil szervezetek megalakításának ösztönzése, kapacitásaik fejlesztése és közöttük együttműködési fórum megteremtése; 
  • a migránsok beilleszkedését segítő önkéntesek munkájának támogatása; 
  • a magyar lakosság befogadó szemléletét ösztönző programok, 
  • felvilágosító kampányok szervezése, a kulturális sokszínűséghez való igazodás képességének elősegítése.

Igazából nem, vagy nem csak az a kiábrándító ebben, hogy mekkora az ellentmondás az azóta hangoztatott propaganda fő állításaival szemben, hanem hogy tényleg mennyire nincs súlyuk a szavaknak - bármit és annak ellenkezőjét is bemondja kormány a rettegett "Brüsszelnek", ha akár csak egy petákot is remél érte.  (168 óraHír TV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.