Rétvári Bence szerint olyan lenne beengedni pár ezer menekültet, mint odaadni a bukszát az asszonynak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Komoly belpolitikai felfordulást okozott, hogy Altusz Kristóf államtitkár máltai nyilatkozatából kiderült, a kormány a menekültellenes propaganda közepén azért beengedett 1300 menekültet az országba. Jövő héten rendkívüli parlamenti ülés is lesz majd, miután az ellenzéki pártok összefogtak, hogy közösen kérjék számon a kormányt. 

Ennek a sztorinak a fényében is érdemes újranézni Rétvári Bence KDNP-s államtitkár szereplését tavaly októberben egy mezőtúri fórumon, ahol arról beszélt, hogy nincs olyan, hogy pár ezer menekültet befogad az ország, mert ha egyszer engedünk ebben, akkor többé nincs visszaút, és nem mi döntünk erről a jövőben sem. 

Vagy ahogy Rétvári megfogalmazza: ha egyszer a férfi a bukszát átengedi az asszonynak, hogy ő költi, nem lehet visszakapni. 

A jelenet ezen a teljes felvételen 61 perc után nézhető meg: 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.