Spanyolországban üdült messze a legtöbb külföldi turista tavaly

Az európai statisztikákat gyűjtő Erostat közölte a 2017-es év üdülési adatait. 

A legtöbb vendégéjszakát kereskedelmi szálláshelyeken Spanyolországban töltöttek külföldi vendégek, összesen 307,3 millió éjszakát. 

A listán a második Olaszország (211,3 millió éjszaka), a harmadik Franciaország (133,1 millió éjszaka).

A belföldi turizmus messze Németországban a legerősebb, a szállodai éjszakák 79 százalékát németek aludták át a német szállodákban.

Falfirka Palma de Mallorcán. Nem mindenki örül a vendégeknek.Fotó: JAIME REINA/AFP

A turizmus legnagyobb mértékben Lettországban, Szlovéniában és Horvátországban emelkedett 2016-hoz képest.

A magyarországi adatok: 31,1 millió éjszakára fizettek be a szálláshelyeken, ebből 14,9 millió éjszakát külföldiek, és 16,2 millió éjszakát magyarok. A vendégéjszakák száma 2016-hoz képest 6,3 százalékkal emelkedett. A külföldiek 8,1 százalékkal éjszakáztak Magyarországon többet, míg a belföldi közönség 4,7 százalékkal.

A teljes táblázat itt látható.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.