Iszonyatos pechsorozat elszenvedője Szatmáry Kristóf miniszteri biztos

POLITIKA
2018 január 30., 21:51
comments 234

Szatmáry Kristóf a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosa, de volt már korábban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, a 2010-14-es ciklusban pedig a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár. Vagyis csupa olyan pozíciót tölt(ött) be, amelyben nagyon kínos, ha szabálytalanság gyanúja vetődik fel a saját cégeiben. Mégis ez történt, csapások egész sorát kénytelen kiállni Szatmáry az elmúlt időszakban.

Két hete a 24.hu rábukkant a miniszteri biztos és közeli rokonai tulajdonában álló Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. adataira a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató cégek adóhatósági listáján.

Erre Szatmáry

  • először azt mondta, hogy a könyvelőjük hibázott, és már be is fizette a büntetést.
  • Aztán azzal vádolta meg a 24.hu-t, hogy az Vajda Zoltánnak, az Együtt képviselőjének segédkezik a „levadászásához”.
  • És hogy a portál nem idézte a cége könyvelőjének írásban adott nyilatkozatát (de idézte).
  • És hogy a cégnek ő csak résztulajdonosa, ezért csak „közvetve” van köze hozzá.

Tegnap újabb forduló következett: a 24.hu arról írt cikket, hogy Szatmáryék XVI. kerületi zöldség-gyümölcs boltjában nem nagyon adnak nyugtát.

Szatmáry újabb vesszőfutása során

  • először az ügyvédjén keresztül szólította fel a portált, hogy ne jelentessék meg a cikket, különben pert indítanak.
  • És különben is, Szatmáry Kristóf ugyan tulajdonosa a cégnek, de nem ügyvezetője, így nem vesz részt a társaság ügyvezetésében.
  • A cikk megjelenése után pedig közölte, hogy kiszáll a cégből,
  • bár szerinte a 24.hu ÖSSZES állítsa „szemenszedett hazugság és rágalom.” És hozzátette: „Hazugság, hogy nem kaptak blokkot. Igazolják!” 

Ekkor jött az újabb pech: a 24.hu közölt három rejtett kamerás videót, amelyeken az látszik, hogy a zöldségesnél nem adnak blokkot.

Mit lép erre a riposztok mestere, Szatmáry? Közli,hogy a felvételek hamisak.

A legjobb védekezést azonban a végére hagytam:

„Szatmáry Kristóf maga hozta fel, hogy a közel 30 éves múltra visszatekintő cégüknél nem volt soha betörés, de a múlt hét előtti hétvégén valaki betört az üzletbe, és elvitte a céges iratokat, pénztárgépet és némi gyümölcsöt”

- írta a 24.hu. Emiatt pedig pont nem tudja jól bizonyítani, hogy a zöldségesnél minden szabályosan működött. Pech pech hátán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.