Lázár: A magyar választást akarják befolyásolni, akik kiszivárogtatták Tiborcz István túlárazásait

2018 február 2., péntek 7:45
493

Lázár János írásban tájékoztatta a szocialista Legény Zsoltot arról, hogy mit gondol az OLAF vizsgálatáról, amelyben visszaéléseket tártak fel Tiborcz István egyik korábbi vállalkozásának ügyében. Az EU csalás elleni hivatala arra jutott, hogy a miniszterelnök vejének egy korábbi érdekeltsége a reálisnál jóval drágábban végzett el EU-s pénzekből kifizetett közvilágítási munkákat.

Lázár válaszának három fő megállapítása van:

Simán előfordul, hogy egy építési beruházás drágább lesz, mint ahogy azt korábban becsülik, mert meredeken mennek fel az árak építőiparban. (Itt Lázár a tavalyi adatokat vetíti az 5-6 évvel ezelőtti helyzetre.)

A második részben azért háborog, mert a Tiborcz-ügy kiderült. Szó szerint így fogalmaz a miniszter: „Mindazonáltal rögzíteni kívánom, hogy egészen példátlan az, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a véleményét előbb lehet olvasni egy amerikai gazdasági lapban, minthogy az érintett tagállamot érdemben és hivatalosan tájékoztatták volna. 

Meggyőződésem, hogy ez az eljárásrend méltatlan. A Kormány minden együttműködési képessége és jóhiszeműsége ellenére nem tud nem arra gondolni, hogy az ügy hátterében politikai nyomásgyakorlás áll, amely befolyásolni kívánja a magyar választási kampányt. Erről levélben tájékoztattuk az OLAF-ot és az Európai Bizottságot, magyarázatot kérve erre a példátlan és diszkriminatív, az eddigi joggyakorlatnak ellentmondó eljárásra.”

A harmadik részben felidézi, hogy alig találtak a bizottságnál szabálytalanságokat a  magyar pályázatok körül úgy általában.

Tiborcz István. Fotó: Botos Tamás / 444.hu

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt