Strasbourghoz fordul az LMP, amiért Kövér László megbüntette őket Németh Szilárd hazugozása miatt

2018 február 5., hétfő 19:54
70

Szél Bernadett és Hadházy Ákos „Hazudik” feliratú lapot tart Németh Szilárd napirend előtti felszólalása alatt az Országgyűlés plenáris ülésén november 20-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A mentelmi bizottság szerint rendben van az, hogy Kövér László házelnök Hadházy Ákost 100 ezer forintra, Szél Bernadettet pedig a kiszabható legsúlyosabb büntetésre, fizetése harmadának befizetésére ítélte. 

Az LMP két társelnökének az volt a bűne, hogy egy novemberi plenárison - napirend előtti felszólalása közben - HAZUDIK feliratot tartottak fel Németh Szilárd Fidesz-alelnök háta mögött. 

Innen nézve az sem világos, ugyanezért a tettért miért kapott a két társelnök eltérő súlyosságú büntetést. 

A zöldek szerint Kövér "kettős mércét" alkalmaz, döntésével csorbítja az ellenzékiek véleménynyilvánítási szabadságát, ezért döntöttek úgy, hogy az Emberi Jogok Bíróságához fordulnak - áll a párt az Országos Sajtóirodának eljuttatott hétfői közleményében. 

„A házelnök ezzel maga is beállt azon fideszes politikusok sorába, akik akár független intézmények vezetőjeként is hadjáratot folytatnak mindenkivel szemben, aki a valóságot képviseli” – írta közleményében az LMP, hozzátéve, hogy eközben a házelnököt az nem zavarja, amikor a kormánypártok mondvacsinált okokkal lehetetlenítik el a nemzetbiztonsági bizottság munkáját.   

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt