Strasbourghoz fordul az LMP, amiért Kövér László megbüntette őket Németh Szilárd hazugozása miatt

jog
2018 február 05., 19:54
comments 69

Szél Bernadett és Hadházy Ákos „Hazudik” feliratú lapot tart Németh Szilárd napirend előtti felszólalása alatt az Országgyűlés plenáris ülésén november 20-án.
photo_camera Szél Bernadett és Hadházy Ákos „Hazudik” feliratú lapot tart Németh Szilárd napirend előtti felszólalása alatt az Országgyűlés plenáris ülésén november 20-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A mentelmi bizottság szerint rendben van az, hogy Kövér László házelnök Hadházy Ákost 100 ezer forintra, Szél Bernadettet pedig a kiszabható legsúlyosabb büntetésre, fizetése harmadának befizetésére ítélte. 

Az LMP két társelnökének az volt a bűne, hogy egy novemberi plenárison - napirend előtti felszólalása közben - HAZUDIK feliratot tartottak fel Németh Szilárd Fidesz-alelnök háta mögött. 

Innen nézve az sem világos, ugyanezért a tettért miért kapott a két társelnök eltérő súlyosságú büntetést. 

A zöldek szerint Kövér "kettős mércét" alkalmaz, döntésével csorbítja az ellenzékiek véleménynyilvánítási szabadságát, ezért döntöttek úgy, hogy az Emberi Jogok Bíróságához fordulnak - áll a párt az Országos Sajtóirodának eljuttatott hétfői közleményében. 

„A házelnök ezzel maga is beállt azon fideszes politikusok sorába, akik akár független intézmények vezetőjeként is hadjáratot folytatnak mindenkivel szemben, aki a valóságot képviseli” – írta közleményében az LMP, hozzátéve, hogy eközben a házelnököt az nem zavarja, amikor a kormánypártok mondvacsinált okokkal lehetetlenítik el a nemzetbiztonsági bizottság munkáját.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.