Tarlós szerint felesleges a hármas metró akadálymentesítéséről szóló népszavazás

Hónapok óta dolgoznak a hármas metró akadálymentesítésén, most szerdán is találkozik majd a mozgáskorlátozottak képviselőjével, jelentette ki a főpolgármester az ATV Start című reggeli műsorában hétfőn. Tarlós István szerint az akadálymentesítésre több megoldást is felvázoltak, ezek egyike egy olyan eszköz, ami a mozgólépcső mellé szerelve segít a mozgáskorlátozottaknak lejutni a peronra. Ez a megoldás olcsóbb mint a lift,

mert az akadálymentesítést nem szabad összekeverni a liftépítéssel,

tette hozzá a főpolgármester. 

MTI Fotó: Illyés TiborFotó: Illyés Tibor

A szocialista Horváth Csaba népszavazási kezdeményezéséről elmondta, szerinte felesleges, és azt a látszatot kelti, hogy az igenek győzelme automatikus liftépítést jelent, pedig ez nincs így. Tarlós kijelentette: 

„nem ellenzem ezt a népszavazást, de a dolog kezd paródiává válni, mert el kell dönteni, hogy miről szól ez a népszavazás." 

Arra a kérdésre, hogy az akadálymentesítésre mennyi pénze van a fővárosnak, Tarlós úgy válaszolt, hogy a mozgólépcső mellé szerelt eszközökre van fedezet, de a teljes vonal liftekkel való felszerelésére nincs. 

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.