Tarlós szerint felesleges a hármas metró akadálymentesítéséről szóló népszavazás

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Hónapok óta dolgoznak a hármas metró akadálymentesítésén, most szerdán is találkozik majd a mozgáskorlátozottak képviselőjével, jelentette ki a főpolgármester az ATV Start című reggeli műsorában hétfőn. Tarlós István szerint az akadálymentesítésre több megoldást is felvázoltak, ezek egyike egy olyan eszköz, ami a mozgólépcső mellé szerelve segít a mozgáskorlátozottaknak lejutni a peronra. Ez a megoldás olcsóbb mint a lift,

mert az akadálymentesítést nem szabad összekeverni a liftépítéssel,

tette hozzá a főpolgármester. 

MTI Fotó: Illyés TiborFotó: Illyés Tibor

A szocialista Horváth Csaba népszavazási kezdeményezéséről elmondta, szerinte felesleges, és azt a látszatot kelti, hogy az igenek győzelme automatikus liftépítést jelent, pedig ez nincs így. Tarlós kijelentette: 

„nem ellenzem ezt a népszavazást, de a dolog kezd paródiává válni, mert el kell dönteni, hogy miről szól ez a népszavazás." 

Arra a kérdésre, hogy az akadálymentesítésre mennyi pénze van a fővárosnak, Tarlós úgy válaszolt, hogy a mozgólépcső mellé szerelt eszközökre van fedezet, de a teljes vonal liftekkel való felszerelésére nincs. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.