Egy kérdés a 6.-os állami irodalomtankönyvből: „Szerinted mi az oka az egyre jobban terjedő terrorizmusnak?”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Ajánlom figyelmetekbe a 4. kérdést. Azt hiszem, nem kell hozzá komment, mert aki a Toldiból levezeti a terrorizmust egy 12-13 éves gyereknek, az »annyit is ér«” – írta olvasónk, aki az alábbi képet küldte el:

„Szerinted mi az oka az egyre jobban terjedő terrorizmusnak?” – kérdezik a Toldit elemző hatodikosokat az állami tankönyvben.Fotó: olvasónk

Alföldy Jenő és Valaczka András tankönyvét, az Irodalom 6. Olvasókönyvet az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet adta ki 2015-ben. Többek között ezt állítják a könyvről:

„Továbbgondolásra, önálló vélemény megfogalmazásra ösztönöznek az elemzett szemelvények problémafelvetéseihez kapcsolódó rövid, esszészerű írások, amelyek különböző szakterületekről vagy épp a mindennapi életből hoznak példákat.”

Egyébként semmi gond, ha a gyerek a 6. osztályos irodalomórán még nem sajátította el teljesen a Fidesz álláspontját, mert a lurkók két évvel később, a 8.-os földrajzórán behatóbban ismerkedhetnek a menekültáradattal. Azt szintén az EKE OFI adta ki.