18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Jogerős felmentés: a Törvényszék leírta azt a szót, hogy „szartartály”

Média
2018 február 07., 11:57
comments 164

Ha más hatása nem is volt a néhai cink.hu hároméves létezésének, a blog alapítójaként azt kell mondjam, már emiatt a posztumusz siker miatt megérte:

Igen, teljesen legális eszközökkel, erőszakmentesen, az Alaptörvény szellemét és betűjét betartva sikerült elérnünk, hogy a Fővárosi Törvényszék leírja azt a szót, hogy

SZARTARTÁLY

Mindezt annak a imént kézbesített jogerős, másodfokú ítéletének az indokolásában tette, amivel a Törvényszék lezárta a Fásy Zsüliett énekesnő által ellenem évekkel ezelőtt, egy régi cink.hu-s bejegyzésem miatt indított becsületsértési pert. 

Azt a pert, ami azután lett aránylag ismert, hogy - a saját hülyeségem miatt, mert elkevertem a meghívót - az elsőfokú tárgyalás hajnalán rendőrök ébresztettek, hogy utána órákra cellába dugjanak, majd a Markó utcában vezetőszáron, megbilincselve vezessenek Fásy Zsüliett és apukája, Fásy Ádám, illetve a bíróság színe elé.

link Forrás

A per tárgya egy olyan, 2015. nyarán kiposztolt cinkes bejegyzés volt, ami arról szólt, hogy Pomper Tibor exfocista és facebookos beszólóember milyen cifrán durva stílusban osztotta ki a falán Fásy Zsüliettet, miután meghallotta, hogy az akkor még kiskorú lány hogyan reppeli el a Majka-féle Belehalokot. 

Pomper azzal kezdte, hogy 

Láttam már sok mindent. Láttam fiút fiúval csókolozni. Láttam már lányt lánnyal smárolni. Láttam éjjeli őrt nappal meghalni és láttam rulett gép előtt olyan embert aki azt magyarázta amikor nem dobták be a számát,hogy a gépben elbújt egy szerelő! Láttam sok mindent...De ilyet még nem!

majd egyre jobban belelovallta magát

Mi a baja ennek a Fásy családnak? Mit ártottunk mi nekik? Miért csinálják ezt velünk? Mivel lehetne ezt a családot megfékezni? Keritést kell épiteni nekik IS!?

hogy a végén olyanokat írjon, amiket jóérzésű ember nem is idézne, maximum egy újságíró.

Az ügyben Fásy Zsüliett feljelentett, majd az ügyészség úgy ítélte meg, hogy annyira azért nem közérdek ilyen miatt büntetőeljárást folytatni, ám a per Fásyék kitartása miatt magánvádas vonalon folytatódott. Elsőfokon, a vezetőszáras tárgyaláson megrovást kaptam, de fellebbeztünk, olyan alapon, hogy én nem Fásy Zsüliettről híreszteltem vagy állítottam becsület csorbítására alkalmas tényeket. Hanem Pomper Tiborról szólt a posztom, ironikusan elemezve-kritizálva, hogy a focista milyen durva dolgokat mondott a fiatal énekesnőről. 

A Fővárosi Törvényszék elfogadta mind az érvelés első részét:

mind azt, hogy - az ő szavaikkal -

írásának valódi címzettje nem is a magánvádló volt, hanem - a teljes szövegösszefüggést és az írás címét is vizsgálva - Pomper Tibor.

A vége tehát az, hogy jogerősen kimondták, az újságíró nem követ el becsületsértést, ha beszámol arról, hogy valaki nagy nyilvánosság előtt becsületsértő dolgokat mondott egy közszereplőről. Ez még annál is jobb érzés, mint hogy a tízezer forintos bűnügyi költséget nem nekem, hanem Zsüliettnek kell kifizetnie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.