Vészjelzést adott le egy észak-koreai hajó, mert a tengerészek megettek minden ételt

külföld
2018 február 07., 12:38
comments 83

Vészjelzést adott le a vlagyivosztoki kikötő közelében horgonyzó Man Gjong-bong észak-koreai hajó, mert fedélzetén felélték az élelmiszerkészleteket - közölte szerdán Vlagyimir Baranov, az orosz InvesztSztrojTreszt nevű szállítmányozási vállalat vezérigazgatója.

A hajó azért vesztegel a kikötőben közelében, mert a vlagyivosztoki vámhatóság nem engedte kikötni. Azt feltételezik, hogy olyan árut szállít, amely az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankciós listáján van. Az észak-koreai Raszon kikötőjéből január 31-én érkezett hajó így nem tud kirakodni, sem árut felvenni.

A szállítmányozási céget vezető Baranov ugyanakkor azt állította, hogy a Man Gjong-bong a világszervezet szankciós listáján nem szereplő, hat konténernyi kínai állateledelt szállít.

A helyzet rendezését váró hajó már február 3-án is vészjelzést adott le, mert elfogyott az üzemanyaga. A hajót másnap feltöltötte egy tankerhajó.

Most azt jelezték, hogy élelmiszerük nincs már. A hajó fedélzetén 30 észak-koreai tengerész van. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.