Elmaradhat a jövő vasárnapi népszavazás a Bulinegyedről

Budapest
2018 február 09., 20:20
comments 101

Bár február 18.-ára, jövő vasárnapra írta ki a Bulinegyed nyitva tartásáról szóló népszavazást a helyi választási bizottság, nem biztos, hogy megrendezik a referendumot. Az Mfor.hu beszámolója szerint

soron kívüli eljárásban dönt a kérdésről az Alkotmánybíróság. Ha igazat adnak az indítványozónak, lefújják a voksolást.

A Helyi Választási Bizottság által hitelesített kérdést bíróságon is megtámadták, a Fővárosi Törvényszék azonban helyben hagyta a határozatot. Az indítványozó szerint 

a VII. kerületi önkormányzat nem kezdeményezhetett volna népszavazást ebben a kérdésben.

Az Alaptörvény I. cikk (3) bekezdésére hivatkozva fordult az Alkotmánybírósághoz, e szerint

a tilalom alkalmatlan célja elérésre, túllépi az indítványozó alapvető jogai korlátozásának feltétlenül szükséges mértékét, aránytalan az elérni kívánt célhoz képest és nem tartja tiszteletben ezeknek az alapvető jogoknak lényeges tartalmát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.