A rendőrség azért szüntette meg Gorka körözését, mert attól „a továbbiakban nem várható eredmény”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Miután kiderült, hogy a rendőrség már nem körözi Gorka Sebestyént lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanújával, megkérdeztük a rendőrségtől, hogy a Fehér Ház volt tanácsadója miért került le a listáról, és hogy hol tart a nyomozás. Ezt a rövid választ kaptuk:

„A magyarországi körözéstől a továbbiakban nem várható eredmény.”

Trump augusztusban menesztett angol-amerikai-magyar tanácsadóját Magyarországon 2016 szeptembere óta elfogatóparancs alapján körözték lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés vádjával. A magyar külügyminisztert, Szijjártó Pétert az érvényben lévő körözés sem tántorította el attól, hogy találkozzon Gorkával 2017 márciusában Washingtonban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint a külügyminiszter nem tudott a körözésről, és nem is kellett tudnia róla.

Gorka Sebestyén a Fehér Házban 2017. május 2-án.Fotó: Susan Walsh / AP

Gorka azt állította, nincs is ellene elfogatóparancs, és hogy az erről író 444 egy radikális féknyúzoldal. A rendőrség válasza szerint Gorka nem tisztázta magát.