A rendőrség azért szüntette meg Gorka körözését, mert attól „a továbbiakban nem várható eredmény”

bűnügy
2018 február 12., 11:03

Miután kiderült, hogy a rendőrség már nem körözi Gorka Sebestyént lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanújával, megkérdeztük a rendőrségtől, hogy a Fehér Ház volt tanácsadója miért került le a listáról, és hogy hol tart a nyomozás. Ezt a rövid választ kaptuk:

„A magyarországi körözéstől a továbbiakban nem várható eredmény.”

Trump augusztusban menesztett angol-amerikai-magyar tanácsadóját Magyarországon 2016 szeptembere óta elfogatóparancs alapján körözték lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés vádjával. A magyar külügyminisztert, Szijjártó Pétert az érvényben lévő körözés sem tántorította el attól, hogy találkozzon Gorkával 2017 márciusában Washingtonban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint a külügyminiszter nem tudott a körözésről, és nem is kellett tudnia róla.

Gorka Sebestyén a Fehér Házban 2017. május 2-án.
photo_camera Gorka Sebestyén a Fehér Házban 2017. május 2-án. Fotó: Susan Walsh / AP

Gorka azt állította, nincs is ellene elfogatóparancs, és hogy az erről író 444 egy radikális féknyúzoldal. A rendőrség válasza szerint Gorka nem tisztázta magát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.