A rendőrség azért szüntette meg Gorka körözését, mert attól „a továbbiakban nem várható eredmény”

bűnügy
2018 február 12., 11:03
comments 65

Miután kiderült, hogy a rendőrség már nem körözi Gorka Sebestyént lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanújával, megkérdeztük a rendőrségtől, hogy a Fehér Ház volt tanácsadója miért került le a listáról, és hogy hol tart a nyomozás. Ezt a rövid választ kaptuk:

„A magyarországi körözéstől a továbbiakban nem várható eredmény.”

Trump augusztusban menesztett angol-amerikai-magyar tanácsadóját Magyarországon 2016 szeptembere óta elfogatóparancs alapján körözték lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés vádjával. A magyar külügyminisztert, Szijjártó Pétert az érvényben lévő körözés sem tántorította el attól, hogy találkozzon Gorkával 2017 márciusában Washingtonban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint a külügyminiszter nem tudott a körözésről, és nem is kellett tudnia róla.

photo_camera Gorka Sebestyén a Fehér Házban 2017. május 2-án. Fotó: Susan Walsh / AP

Gorka azt állította, nincs is ellene elfogatóparancs, és hogy az erről író 444 egy radikális féknyúzoldal. A rendőrség válasza szerint Gorka nem tisztázta magát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt