Gorka szerint nincs is ellene elfogatóparancs, a 444 pedig egy radikális féknyúzoldal

2018 január 20., szombat 13:06
306

Néhány napja a 444 megírta, hogy Gorka Sebestyén ellen a magyar rendőrség honlapja szerint elfogatóparancs van érvényben lőfegyverrel való visszaélés miatt, és ez már akkor is érvényben volt, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter Washingtonban tárgyalt Gorkával, aki akkor Donald Trump elnök magas rangú tanácsadója volt.

Fotó: police.hu

Gorka a Breitbart kérdéseire reagált az ügyre, azt mondta, hogy az ügy, ami miatt körözik, 2009-es, pedig ő már 2008-ban elköltözött Magyarországról, ezért többször kérte a magyar hatóságokat, hogy pontosítsák az adatbázisukat, de ez nem történt meg. Gorka kiemelte azt is, hogy a hír a 444.hu-n jelent meg, ami szerinte egy radikális oldal Magyarországon. Hozzátette azt is, hogy úgy látszik, nem csak az amerikai sajtó terjeszt róla álhíreket.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyébként azt állítja, Szijjártó a találkozójuk idején nem tudott arról, hogy Gorkát itthon körözik, és a minisztérium szerint ezt nem is kellett volna tudnia.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt