Az izraeli rendőrség vádemelést javasol Netanjahu ellen

külföld
2018 február 13., 18:33
comments 126

Izraeli médiajelentések szerint a rendőrség vádemelést javasol Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök ellen korrupciós ügyekben, vesztegetés és hivatali visszaélés gyanúja miatt - írja a BBC. Ez csak egy ajánlás, a vádemelésről a főügyész dönt.

Korábban Netanjahu azt nyilatkozta, hogy az ügyében „semmi nem fog történni, mert nem történt semmi”.

"A szégyen menete" - tüntetés Tel-Avivban 2017 decemberében
photo_camera "A szégyen menete" - tüntetés Tel-Avivban 2017 decemberében Fotó: OREN ZIV/AFP

Netenjahu régóta húzódó ügyének lényege, hogy a miniszterelnök nagy értékű ajándékokat fogadott el üzletemberektől, valamint alkut akart kötni az egyik izraeli lap, a Jediót Ahronót kiadójával, hogy az újság kedvezőbben írjon a kormányról.

Decemberben lemondott Netanjahu legfontosabb szövetsége, a kormánypárt elnöke az ellene folyó nyomozások miatt, január elején pedig az derült ki, hogy a miniszterelnök fia egy sztriptízbár előtt kotyogta ki apja kényes ügyeit. Egy ideje rendszeresen sokezres tüntetéseken követelik Netanjahu lemondását. (BBC, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.