Többen meghaltak meg egy iskolai lövöldözésben Floridában

2018 február 14., szerda 22:22
38

Lövöldözés volt a floridai Parkland egyik középiskolájában, ahol az MTI szerint legalább 20, az Axios szerint legalább 14 ember megsebesült. A helyi rendőrség beszámolói szerint a lövöldözésnek több halálos áldozata is van.

A Fort Lauderdale városától északra fekvő Parkland iskolájának környékét lezárták, tart az iskolában lévő diákok kimenekítése. A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai a helyszínen vannak.

Az első értesülések szerint a tanítás végén dördültek el a lövések, a gyanúsított, egy fehér férfi, aki nem az iskola jelenlegi diákja, már őrizetben van.

Az amerikai televíziókban sugárzott légi felvételek tanúsága szerint diákok hosszú sora, felemelt kézzel, rendőrségi biztosítás mellett vonul ki az iskola épületéből. Az iskolát egy tucatnyi rendőrautó és egy páncélozott jármű veszi körül.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte: Donald Trump elnököt tájékoztatták a történtekről, az elnök részvétét fejezte ki, és beszélt a floridai kormányzóval.

Idén ez a 18. iskolai lövöldözés az Egyesült Államokban. (Axios, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt