Többen meghaltak meg egy iskolai lövöldözésben Floridában

külföld
2018 február 14., 22:22
comments 38

Lövöldözés volt a floridai Parkland egyik középiskolájában, ahol az MTI szerint legalább 20, az Axios szerint legalább 14 ember megsebesült. A helyi rendőrség beszámolói szerint a lövöldözésnek több halálos áldozata is van.

A Fort Lauderdale városától északra fekvő Parkland iskolájának környékét lezárták, tart az iskolában lévő diákok kimenekítése. A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai a helyszínen vannak.

Az első értesülések szerint a tanítás végén dördültek el a lövések, a gyanúsított, egy fehér férfi, aki nem az iskola jelenlegi diákja, már őrizetben van.

Az amerikai televíziókban sugárzott légi felvételek tanúsága szerint diákok hosszú sora, felemelt kézzel, rendőrségi biztosítás mellett vonul ki az iskola épületéből. Az iskolát egy tucatnyi rendőrautó és egy páncélozott jármű veszi körül.

link Forrás

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte: Donald Trump elnököt tájékoztatták a történtekről, az elnök részvétét fejezte ki, és beszélt a floridai kormányzóval.

Idén ez a 18. iskolai lövöldözés az Egyesült Államokban. (Axios, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.