A Huawei szerint alaptalan amerikai vádaskodás, hogy a kínai kormány hozzáférhet a telefonok tartalmához

Közleményben reagált a Huawei Technologies Hungary, miután tegnap amerikai híroldalak nyomán a 444-en is megjelent, hogy az FBI, a CIA és az NSA szerint jobb, ha nem használunk Huawei telefont, mert kínai kormány kotorászhat a tartalmában. 

Mint írják, a Huawei tisztában van az Egyesült Államok azon kormányzati lépéseivel, amelyek látszólag azt célozzák, hogy az Egyesült Államok piacán korlátozzák a Huawei üzleti tevékenységét. A Huawei a világ 170 országában már elnyerte a kormányzatok és a fogyasztók bizalmát, és nem jelent nagyobb kiberbiztonsági kockázatot bármely másik ICT szolgáltatónál, akik hozzájuk hasonlóan részt vesznek a globális ellátási láncban és termelésben. 

Kiemelik azt is, hogy minden tevékenységükben elkötelezettek az átláthatóság mellett, és visszautasítják, hogy közük lenne a kínai hadsereghez: 

„A Huawei Kína legnagyobb, 100 százalékban magántulajdonban lévő vállalata, amely saját munkavállalói kezében van. Ren Zhengfei, a cég alapítója, akit 44 éves korában, jóval a vállalat megalakulása előtt nyugdíjaztak a hadseregtől, a cég részvényeinek jelenleg alig több mint 1 százalékát birtokolja.”