Megint nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a szcientológusokhoz budapesti székházához

bűnügy
2018 február 15., 06:35
comments 50

A Blikk információi szerint ismét nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a szcientológusok fővárosi székházához Budapesten. Azt egyelőre nem tudni, hogy most mi volt az oka a rendőrségi akciónak.

Legutóbb októberben szálltak ki a rendőrök a Váci úti székházhoz, akkor a hatóságok vallatószobákat és hazugságvizsgálóhoz hasonló eszközt is találtak az épületben, az adatvédelmi hatóság pedig később bírságot is kiszabott, mert arra jutottak, hogy a szcientológusok jogosulatlanul gyűjtöttek adatokat munkatársaikról és híveikről. A legfrissebb hír az volt, hogy január elején a NAV jelezte, zár alá veszik a központot.

A Nemzeti Nyomozóiroda személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.