Határon túliak ellen uszító és hamisító Facebook-poszt miatt rendelt el nyomozást az ügyészség

Éppen ma írtunk arról a Facebook-oldalról, aminek már közel negyvenezer lájkolója van, érdemi vita helyett egészen embertelen gyűlöletkampányt folytat és híreket hamisít, hogy a határon túli szavazók ellen hergeljen

Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt Facebook-oldal egyik posztja miatt már nyomozást is indított az ügyészség. Ez az, amiről a Magyar Nemzet írt a hétvégén: az oldal ellopta a székelyföldi Felsősófalván élő panziós, Parajdi Kálmán Endre családi képét, és ráírták a saját uszító, és tartalmában is hamis üzenetüket.

Parajdi hiába kommentelt a poszt alá, azt nem törölte az oldal. Az ügyészség közelménye után végül mégis leszedték. 

Az ügyészség közleménye szerint feljelentést kaptak, mert „ismeretlen személy a választási kampányhoz kapcsolódóan jogosulatlanul tette közzé egy erdélyi magyar család fotóját az egyik közösségi oldalon úgy, hogy a fotó mellé a családot hátrányosan érintő, valótlan tartalmú bejegyzéseket fűzött”. A poszt írója egyúttal arra buzdít, hogy minden olyan felhasználó ossza meg ezt a képet, akinek elege van a „szavazatvásárlásból”.

Az ügyészség azt írja, hogy az érintett család nem adta hozzájárulását a fotó közzétételéhez, a képet és az ahhoz kapcsolódó valótlan bejegyzést több ezren megosztották, illetve a közzététel után a család gyalázkodó üzeneteket kapott.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a feljelentésben foglalt adatokat értékelte, és megállapította, hogy a fénykép felhasználása, közzététele kapcsán a személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja megállapítható, ezért a nyomozást elrendelte.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.