Schmidt Mária 1 milliárdból emlékeztethet bennünket az első világháborúra

Fotó: Halász Júlia

A miniszterelnök még február 1-én nevezte ki Schmidt Máriát, a Terror Háza igazgatóját az első világháborús megemlékezések koordinálásáért felelős kormánybiztosnak. 

A történész feladata lesz ellátni az első világháború 100. évfordulójával kapcsolatos megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok tekintetében adódó hazai és nemzetközi koordinációs feladatokat és koordinálni az ezt felügyelő bizottság munkáját. 

Schmidtnek van már rutinja az ilyen feladatokban: az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve koordinálásáért felelős kormánybiztosként már bizonyított. 

A kormány keddi határozata értelmében felkéri Balog Zoltán humánminisztert, hogy működjön együtt a centenáriumi bizottság munkájával, és utasítja Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy 1 milliárd forint költségvetési forrást biztosítson a szervezéshez. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.