Schmidt Mária 1 milliárdból emlékeztethet bennünket az első világháborúra

Történelem
2018 február 20., 19:10
comments 208

photo_camera Fotó: Halász Júlia

A miniszterelnök még február 1-én nevezte ki Schmidt Máriát, a Terror Háza igazgatóját az első világháborús megemlékezések koordinálásáért felelős kormánybiztosnak. 

A történész feladata lesz ellátni az első világháború 100. évfordulójával kapcsolatos megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok tekintetében adódó hazai és nemzetközi koordinációs feladatokat és koordinálni az ezt felügyelő bizottság munkáját. 

Schmidtnek van már rutinja az ilyen feladatokban: az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve koordinálásáért felelős kormánybiztosként már bizonyított. 

A kormány keddi határozata értelmében felkéri Balog Zoltán humánminisztert, hogy működjön együtt a centenáriumi bizottság munkájával, és utasítja Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy 1 milliárd forint költségvetési forrást biztosítson a szervezéshez. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.