Schmidt Mária 1 milliárdból emlékeztethet bennünket az első világháborúra

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Fotó: Halász Júlia

A miniszterelnök még február 1-én nevezte ki Schmidt Máriát, a Terror Háza igazgatóját az első világháborús megemlékezések koordinálásáért felelős kormánybiztosnak. 

A történész feladata lesz ellátni az első világháború 100. évfordulójával kapcsolatos megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok tekintetében adódó hazai és nemzetközi koordinációs feladatokat és koordinálni az ezt felügyelő bizottság munkáját. 

Schmidtnek van már rutinja az ilyen feladatokban: az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve koordinálásáért felelős kormánybiztosként már bizonyított. 

A kormány keddi határozata értelmében felkéri Balog Zoltán humánminisztert, hogy működjön együtt a centenáriumi bizottság munkájával, és utasítja Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy 1 milliárd forint költségvetési forrást biztosítson a szervezéshez. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.