A Momentum tárgyalni kezd az LMP-vel az együttműködésről

POLITIKA
2018 február 21., 19:18
comments 270

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke elfogadta az LMP meghívását, és hajlandó egyeztetni a lehetséges együttműködésről. Az LMP még február elején kereste meg a pártot, hogy kezdjenek egyeztetni a „2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról”.

Szél Bernadett a Hír Tv-nek szerdán arról beszélt, hogy „az aláírási időszakot követően elfogyasztjuk ezt a kávét, és beszélünk a lehetséges közös dolgainkról, az LMP az Új Kezdet mellett a Momentumban lát olyan potenciált, akivel nagyon komoly kihívást tudunk támasztani a politikai elitnek, és ez Magyarország valós érdeke, és remélem, konstruktív kávézás lesz ebből az egészből”.

Nemrég a Momentum elnöke is jelezte, hogy nyitottabbak az együttműködésre. Fekete-Győr azt mondta, három feltétele van annak, hogy pártja visszaléptesse a jelöltjeit:

  • Ha hiteles ellenzéki jelölt van.
  • Hogy legyen a jelöltnek matematikai esélye győzni.
  • És hogy a többi párt is megtegye ezt, különben nincs értelme.

Arra a kérdésre, hogy ki számít hitelesnek, azt mondta, ezt egy politikus múltjából lehet tudni, lopott-e és hazudott-e, vagy sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.