Üzent a pártközpont: kell a kétharmad a választáson, hogy meg tudják szavazni a Stop Sorost

politika
2018 február 21., 06:15
comments 296
photo_camera Németh Szilárd Fotó: botost/444.hu

Nem csűri-csavarja tovább a Stop Soros-törvény körüli kommunikációs teret a Fidesz: már egyértelműen azt üzenik a választóknak, hogy azért kell minél nagyobb számban elmenniük április nyolcadikán, hogy ismét kétharmados többsége legyen a pártnak, és meg tudják szavazni a törvényt.

Miután a Fidesz az Altusz Kristóf-féle kommunikációs káosz közepén bedobta a Stop Soros-témát, egy ideig voltak zavarok akörül, hogy mit akarnak ezzel az egésszel - egyszerre tűnt üres kampányhúzásnak és teljesen komolyan gondolt őrületnek.

Amikor aztán jött a következő kör, és kiderült, hogy a nemzetbiztonsági törvényhez is hozzá kell nyúlni emiatt, vagyis kétharmados többséget igényel a megszavazása, akkor még egyértelműbben politikai húzásnak látszott: az ellenzéket bele lehet kényszeríteni abba a helyzetbe, hogy ha nem szavazzák meg, akkor még hangosabban lehessen őket sorosozni.

A mostani kommunikációból viszont már inkább úgy tűnik, nincs ebben semmiféle csavar: ez maga a választási ígéret.

Németh Szilárd keddi fórumán (ugyanott, ahol Fazekas Sándor arról beszélt, a Soros-terv arra is kényszerítené az embereket, hogy rovarokat egyenek) elmondta:

„A kormány kérésére döntöttek úgy, hogy nem szavaznak a parlamentben a törvénycsomagról, hanem ennek a szavazásnak a lehetőségét a nép kezébe adjuk április 8-ára.”

A Magyar Idők szerdai vezércikkében pedig ez áll:

„A magyar választópolgárokon múlik, hogy április 8-a után olyan többsége legyen a Fidesz–KDNP-nek a parlamentben, amely elegendő lesz Sorosék megállításához. Csak szavazni kell!”

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint aki a Stop Sorost kritizálja, az „a magyar emberek jogát kérdőjelezi meg a saját biztonságuk vonatkozásában.” A törvény egyébként egyáltalán nem csak az illegális migrációról szól, gyakorlatilag mindenkire rászállnának ez alapján, aki menedéket kérő külföldinek segít.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.