Üzent a pártközpont: kell a kétharmad a választáson, hogy meg tudják szavazni a Stop Sorost

politika
2018 február 21., 06:15
comments 298
photo_camera Németh Szilárd Fotó: botost/444.hu

Nem csűri-csavarja tovább a Stop Soros-törvény körüli kommunikációs teret a Fidesz: már egyértelműen azt üzenik a választóknak, hogy azért kell minél nagyobb számban elmenniük április nyolcadikán, hogy ismét kétharmados többsége legyen a pártnak, és meg tudják szavazni a törvényt.

Miután a Fidesz az Altusz Kristóf-féle kommunikációs káosz közepén bedobta a Stop Soros-témát, egy ideig voltak zavarok akörül, hogy mit akarnak ezzel az egésszel - egyszerre tűnt üres kampányhúzásnak és teljesen komolyan gondolt őrületnek.

Amikor aztán jött a következő kör, és kiderült, hogy a nemzetbiztonsági törvényhez is hozzá kell nyúlni emiatt, vagyis kétharmados többséget igényel a megszavazása, akkor még egyértelműbben politikai húzásnak látszott: az ellenzéket bele lehet kényszeríteni abba a helyzetbe, hogy ha nem szavazzák meg, akkor még hangosabban lehessen őket sorosozni.

A mostani kommunikációból viszont már inkább úgy tűnik, nincs ebben semmiféle csavar: ez maga a választási ígéret.

Németh Szilárd keddi fórumán (ugyanott, ahol Fazekas Sándor arról beszélt, a Soros-terv arra is kényszerítené az embereket, hogy rovarokat egyenek) elmondta:

„A kormány kérésére döntöttek úgy, hogy nem szavaznak a parlamentben a törvénycsomagról, hanem ennek a szavazásnak a lehetőségét a nép kezébe adjuk április 8-ára.”

A Magyar Idők szerdai vezércikkében pedig ez áll:

„A magyar választópolgárokon múlik, hogy április 8-a után olyan többsége legyen a Fidesz–KDNP-nek a parlamentben, amely elegendő lesz Sorosék megállításához. Csak szavazni kell!”

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint aki a Stop Sorost kritizálja, az „a magyar emberek jogát kérdőjelezi meg a saját biztonságuk vonatkozásában.” A törvény egyébként egyáltalán nem csak az illegális migrációról szól, gyakorlatilag mindenkire rászállnának ez alapján, aki menedéket kérő külföldinek segít.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt