28 millió forint jár fejenként a magyar váltó tagjainak a történelmi olimpiai bajnoki címért

Szokatlan, hogy nemcsak a nyári olimpián jár tisztességes javadalmazás a sikeres sportolóknak, hanem már a télin is. 

A gyorskorcsolyaváltó történelmi aranyérmére elvileg ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a nyári bajnoki címekre. Vagyis az aranyéremért 35 millió forint jár egyéni sportolóknak, négyfős csapatnál, amilyen a férfi váltó is, ennek a 80 százaléka, azaz fejenként 28 millió forint a  Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba-négyesnek. Ezután már nem kell adózni. 

Liu Shaolin Sándornak ezen felül az egyéniben szerzett két ötödik helyéért (1500 és 500 méteren) még 10-10 millió forint jár, valamint kétmillió az 1000 méteren szerzett 8. helyért. 

Az idősebb Liu-testvér így összesen 50 millió forintos jutalmat kap. 

A női váltó tagjai ( Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca) a negyedik helyért 12-12 millió forintot kapnak, Jászapáti Petra ezen felül az egyéni 1500 méteren szerzett 6. helye után további 8 milliót. 

Az olimpiai bajnokoknak 35 éves koruktól életjáradék is jár, ami az országos szintű bruttó nominál átlagkereset összege.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.