Vajna partiarc haverja indíthatja újra az egyetlen országos kereskedelmi rádiót

Média
2018 február 22., 10:16
comments 35

A Méditanács honlapján nyilvánosságra hozta a szeptemberben kiírt országos kereskedelmi rádiós pályázatának eredményét. Ez az egyetlen megmaradt országos frekvencia, miután a Neo FM 2011-es csődje után a másikat a hatóság döntése nyomán feldarabolták. 

Andy Vajna 2016. május 26-án Egerben, a IV. Music Hungary konferencián (Fotó: Komka Péter / MTI)
photo_camera Andy Vajnaa IV. Music Hungary konferencián  Fotó: Komka Péter

A fideszes kétharmad által megszavazott delegáltakból álló tanács közölte: két pályázat érkezett, mindkettőt hiánypótlás miatt visszaküldték a feladóhoz, második körben viszont a Médiatanács a Hold Reklám Kft.-t pályázati nyilvántartásba vette, míg a testület a másik pályázó, az Advenio Zrt. pályázati nyilvántartásba vételét elutasította. 

Az egykor Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Advenio Zrt. pályázata a tanács szerint hibás számításon alapuló üzleti tervet tartalmazott, így nem felelt meg a pályázati felhívásnak. Simicska még 2016 őszén, az előtt adta el a néhai Class FM-et üzemeltető céget az amerikai befektető Michael McNutt üzleti körének, hogy a Médiahatóság határozott volna az adó országos frekvenciára vonatkozó szerződésének meghosszabbításáról. 

Ami érdekes, és amire már a 24.hu csütörtöki cikke is felhívta a figyelmet, hogy a győztes Hold Reklám Kft. egy Andy Vajnához, a rádiópiacon a Rádió 1 révén már jelenlévő médiaoligarchához erősen kötődő vállalkozás. A cég tulajdonosa az a Bakai Mátyás, aki októberig a Radió 1-et működtető Radio Plus Kft. ügyvezetője volt. 

A lap azt is írja: a Hold Reklám helyi rádiókat üzemeltet, ezek hálózatba kapcsolódva működnek a Rádió 1-gyel és sugározzák annak adásait, a cég pedig korábban a Mészáros Lőrinc környezetébe sorolt MKB-tól vett fel hitelt. 

A 24.hu szerint POP FM néven kezd majd sugározni az új kereskedelmi csatorna a választások után. 

Bakai sose tagadta barátságát Vajnával. Két éve az Origónak beszélt róla, hogy 20 éve haverok, szeretnek közösen szivarozgatni, és megkereste őt a közös rádiózás ötletével. Korábban volt egyébként a Roxy rádió tulajdonosa is, és a lemezjátszók mögött sem ismeretlen: a várbeli Fortuna klub rezidense volt, funkyban utazik a mai napig:

link Forrás
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.