A vásárhelyi szégyenlistára ráraktak egy 92 éves pedagógust, akit a fideszes jelölt két éve még személyesen köszöntött fel

politika
2018 február 23., 10:08
comments 324

Mint arról korábban beszámoltunk, teleszórták péntek reggel a hódmezővásárhelyi postaládákat egy olyan reklámmal, amiben a város néhány polgárát gyalázzák, mert  Márki-Zay Péter független polgármester-jelölt segítői voltak a kampányban. Erről a szórólapról van szó:

Ezt szórták ki pénteken Hódmezővásárhelyen.
photo_camera Ezt szórták ki pénteken Hódmezővásárhelyen. Fotó: Facebook

A harmadik sor elején ott van Vári Ernő neve is.

Vári Ernő egy 92 éves tanár, 1974-1986 között a város egyik iskolájának az igazgatója volt. Az lehetett a bűne, hogy Márki-Zay két lakossági fórumán is megjelent. Ugyanakkor semmilyen politikai tevékenységet sem folytatott, idős kora és egészségi állapota ezt nem is engedné. Mégis gyűlölködőnek, a város kasszájának potenciális kifosztójának nevezték a hirdetés készítői.

A szórólap másik oldala így néz ki: 

A szórólap egyik fele fideszes propagandát tartalmaz.
photo_camera A szórólap egyik fele fideszes propagandát tartalmaz. Fotó: Facebook

Vagyis egyértelműen a fideszes propaganda-anyagról van szó, még ha a párt logója vagy neve nem is szerepel rajta. A kerítésbontós hazugság, Soros és Simicska összemosása, és az összes ellenzéki párt vezetőjének szapulása nyilvánvalóan a Fidesz jelöltje, Hegedűs Zoltán érdekében készült.

Annak a Hegedűs Zoltánnak az érdekében, aki két évvel ezelőtt alpolgármesterként személyesen köszöntötte a most pellengerré állított Vári Ernőt, 90. születésnapja alkalmából. A két évvel ezelőtti köszöntésről így számolt be a vasarhely24.com:

Részlet a vasarhely24.com cikkéből.
photo_camera Részlet a vasarhely24.com cikkéből.

A képen fehér ingben Vári Ernő, mellette sötét öltönyben állva Hegedűs Zoltán látható.

Hódmezővásárhelyen vasárnap tartanak polgármester-választást. Hegedűs mellett kampányolt Lázár János és Orbán Viktor is

Márki-Zay Pétert támogatja a Fideszen kívül az összes többi párt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.