Trump egymillió tanárt fegyverezne fel

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Úgy tűnik, nem átmeneti agyvihar volt, amikor az amerikai elnök a floridai lövöldözés túlélőinek fehér házi meghallgatásán azt javasolta, fel kéne fegyverezni a tanárokat, hogy meg tudják védeni diákjaikat. A Guardian azt írja, a terv komoly, a Fehér Házban már vizsgálják, honnan kerítsenek pénzt a kétes eredményességű projektre. A sajtót csütörtök délután értesítették a dologról.

Donald Trump elképzelése egybevág az amerikai fegyverlobbiéval, és teljesen szembemegy azzal, amiért a diákok tüntetnek: a fegyvertartási törvények szigorításával. Az elnök korábban arról beszélt, azonnali megoldást nyújtana a floridaihoz hasonló esetekben, és meggyőződése, hogy elrettentő erővel is bírna, ha a tanároknál fegyver lenne. 

A pedagógus szakszervezetek jelezték, sokként érte őket a hír, és erősen kételkednek a terv hatékonyságában. 

Az elnök a tanárok „10,20... 40 százalékát” fegyverezné fel, különösen azokat, akik korábban szolgáltak a hadseregben. 

„Azt akarom, hogy az iskoláim ugyanolyan biztonságosak legyenek, mint a bankjaim” - mondta.

A fegyveres tanárokat a tervek szerint pluszpénzzel jutalmaznák.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.