Trump egymillió tanárt fegyverezne fel

Úgy tűnik, nem átmeneti agyvihar volt, amikor az amerikai elnök a floridai lövöldözés túlélőinek fehér házi meghallgatásán azt javasolta, fel kéne fegyverezni a tanárokat, hogy meg tudják védeni diákjaikat. A Guardian azt írja, a terv komoly, a Fehér Házban már vizsgálják, honnan kerítsenek pénzt a kétes eredményességű projektre. A sajtót csütörtök délután értesítették a dologról.

Donald Trump elképzelése egybevág az amerikai fegyverlobbiéval, és teljesen szembemegy azzal, amiért a diákok tüntetnek: a fegyvertartási törvények szigorításával. Az elnök korábban arról beszélt, azonnali megoldást nyújtana a floridaihoz hasonló esetekben, és meggyőződése, hogy elrettentő erővel is bírna, ha a tanároknál fegyver lenne. 

A pedagógus szakszervezetek jelezték, sokként érte őket a hír, és erősen kételkednek a terv hatékonyságában. 

Az elnök a tanárok „10,20... 40 százalékát” fegyverezné fel, különösen azokat, akik korábban szolgáltak a hadseregben. 

„Azt akarom, hogy az iskoláim ugyanolyan biztonságosak legyenek, mint a bankjaim” - mondta.

A fegyveres tanárokat a tervek szerint pluszpénzzel jutalmaznák.


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.