Már májusban megnyílik Jeruzsálemben az amerikai nagykövetség

Izrael fennállásának 70. születésnapjára időzíti az amerikai diplomácia az amerikai nagykövetség Tel-Avivból történő átkölteztetését, jelentette be Washington pénteken.

A nagykövetség ideiglenesen nyílik meg egy konzuli épületben, a végleges helyét még keresik.

A nagy sietségnek szimbolikus okai lehetnek, korábban ugyanis Washingtonban azt közölték, legalább három év, mire a tel-avivi nagykövetséget Jeruzsálembe költöztetik. Később azt közölték, 2019 végén már kinyithat az obejktum, az új időpont pedig 2018. május 14.

A lépést Izrael kormánya üdvölte, a palesztinok természetesen nem annyira.

Donald Trump amerikai elnök tavaly decemberben jelentete be némileg váratlanul, hogy az Egyesült Államok a csak Izrael és Vanatu által elismert izraeli fővárosba, a három világvallás központjába  költözteti nagykövetségét Tel-Avivból. A döntés hátteréről itt írtunk. (France24)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.