Máris 40 százalék körüli a részvétel Hódmezővásárhelyen

2018 február 25., vasárnap 11:26
457

A hódmezővásárhelyi polgármester-választáson 13 óráig a választók 39,21 százaléka (14390 fő) ment el szavazni. Ez is jóval magasabb, mint a 4 évvel ezelőtti részvétel, amikor eddig az időpontig csak 20,10 százalék szavazott. A 2014-es önkormányzati végül egész nap csak 36,32 százalék volt szavazni. A szavazókörök 19 óráig tartanak nyitva.

Fotó: valasztas.hu

A magasabb részvétel az országos figyelemnek és az ezzel járó felfokozott hangulatnak is köszönhető. A választást Almási István halála miatt kellett kiírni.

Az összes ellenzéki párt beállt a függetlenként induló Márki-Zay Péter mögé. Pont ezért a mostani választást sokan az ellenzéki összefogás tesztpályájának tekintik. Lázár János és a Fidesz a város alpolgármesterét, Hegedűs Zoltánt indította. A végére pedig már annyira bedurvult a kampány, hogy egy gyalázkodó szórólapon név szerint listázták Márki-Zay támogatóit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt