Elfogták az olasz férfit, akiről a meggyilkolt újságíró utolsó cikke szól

külföld
2018 március 01., 12:39
comments 67
Antonino Vadala
photo_camera Antonino Vadala Fotó: Facebook

Elfogta Antonino Vadalát a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség. Az olasz vállalkozót gyanúsítottként hallgatják ki a Kuciak-gyilkosság ügyében - írja az Új Szó. Szlovák lapértesülés szerint Vadala testvérét és unokatestvérét is feltartóztatták.

A rendőrség Kelet-Szlovákiában, Nagymihályban és Tőketerebesen razziázik, átkutatják a Kuciak-cikkben említett Antonino Vadala házát. Tibor Gaspar rendőrfőkapitány a helyszínen azt nyilatkozta, hogy mintegy tíz embert vesznek őrizetbe.

Szlovák rendőr áll az Antonio Vadalához köthető ház előtt
photo_camera Szlovák rendőr áll az Antonino Vadalához köthető ház előtt Fotó: ROMAN HANC/AFP

A múlt héten Szlovákiában kivégeztek egy 27 éves oknyomozó újságírót, Ján Kuciakot és a barátnőjét. Kuciak befejezetlen cikkét az összes jelentős szlovák hírportál lehozta és magyarul is olvasható. Az írás az olasz maffia Szlovákiában működő sejtjeinek és a Smer politikusainak kapcsolatáról, illetve az uniós támogatások szétlopásáról szól. 

A kulturális miniszter már lemondott a botrány miatt. Robert Fico kormányfő szerint az ellenzék a hatalom megszerzésére akarja felhasználni a gyilkosságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.