Lezárult a Kerényi Miklós Gábor elleni belső vizsgálat, senki sem tett feljelentést

A Budapesti Operettszínház lezárta a Kerényi Miklós Gábor zaklatási ügyében indított belső vizsgálatot. Az Operettszínház volt művészeti vezetőjét több színésze is zaklatással vádolta meg, egyikük nevét is vállalva azt mondta, Kerényi elfenekelte.

Lőrinczy György, az Operettszínház igazgatója korábban arról beszélt, az elfenekelős történettel előálló Maros Ákoson kívül más tanúk és áldozatok is jelentkeztek. Ezek alapján döntötte el a színház igazgatósága, hogy kirúgja Kerényit, aki végül nyolc havi fizetéssel távozott

A belső vizsgálatról Lehner Katalin, a Budapesti Operettszínház ügyvédje csütörtökön a Blikknek mégis azt mondta, „a lefolytatott eljárás során a feltárt eseményekkel kapcsolatban közvetlen tanúk vagy egyéb bizonyítékok nem merültek fel. A konkrét esetben a belső vizsgálat által összegzett információk a 2017. novemberi döntéseken túl, további munkajogi következményt nem alapoznak meg”.

A színház a belső vizsgálat alatt a senki nem tett feljelentést, illetve nem terjesztett elő magánindítványt, ez utóbbival egyébként kizárólag a sértettek élhetnek.