Navracsics a kormánynak: Na, ugye!

A miniszterelnök-helyettesből uniós biztossá váló Navracsics körül tavaly ősszel tört ki a hiszti, amikor az Európai Bizottság tagjaként kijelentette, hogy az EB nem hogy nem hajtja végre a Soros-tervet, hanem még csak szóba sem került semmi ilyesmi. Semjén Zsolt erre gyakorlatilag hazaárulással vádolta, amire már Navracsics is kiakadt, hogy olyan emberek Soros-csatlósozzák le, akik „15 évig ájuldoztak a zsenialitásomtól”.

Navracsics és Orbán 2017. október 16-án a MüpábanForrás: Orbán Viktor / Facebook

Most azért kereste meg a Zoom, mert a hódmezővásárhelyi vereség óta olyan nagy a zavar a Fideszben, hogy több forrás szerint komolyan felmerült a kormány kampánystratégáiban, hogy vissza kéne venni a sorosozásból. A Sajtóklubban konkrétan az hangzott el, hogy bár a sorosozás jópofa, de a magyar választók intelligensebbek ennél.

Amikor meghallottam, azt gondoltam, hogy „Na, ugye”

- mondta erre Navracsics a miniszterelnök elhíresült aranyköpését idézve. Az uniós biztos amúgy nem akart belpolitikai kérdésekről beszélni, de némi noszogatás után annyit még hozzátett:

„Örömmel vettem, hogy azok az emberek, akik korábban hazaárulóként tekintettek rám, most osztják a véleményemet.”

Ez persze erős túlzásnak tűnik, hiszen egy kis megtorpanás után a kormány folytatta a sorosozást, ma pedig nekiállnak a Stop ENSZ-kampánynak is.