Fidesz: Semmi rossz nincs az óvodásokkal kampányolásban, hiszen nem is szavazhatnak

2018 március 5., hétfő 21:26
247

Az RTL Klub készített összeállítást a kisgyerekekkel, óvodásokkal örömmel kampányoló fideszesekről hétfőn, és volt szó a riportben a csepregi aszfalton térdepeltetett lurkókról, Simicskó István kötelező óvodai kiselőadásáról és Simonka Györgyről, aki múlt héten saját Facebook-oldalának logójával ellátott pólókat ajándékozott a battonyai ovisoknak, legalábbis azoknak, akik elég szépen rajzoltak a helyi rajzpályázaton. 

Hiába mondta nemrég Lázár János, hogy márpedig a Fidesz nem kampányol gyerekekkel, az Együtt Békés megyei képviselője, Bod Tamás szerint egyébként a megyében több helyen osztogatnak hasonló trikót. 

A battonyai óvoda tette ki a gyerekekről készült képeket, de ezek később eltűntek a Facebookról. Érthetetlen miért, a Fidesz szerint nincs ebben semmi kivetnivaló: 

És ha nem hinnéd el, amit olvasol: Hídvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója elmondja a riportban saját szavaival is:

„Az iskolásoknak meg az óvodásoknak nincs szavazati joga, ezért nem minősül kampánytevékenységnek, hogy ha meglátogat egy képviselő egy óvodát vagy iskolát a választókerületében, ez a működésnek a normális menete."

Az Eötvös Károly Intézet ügyvezetője a riport végén azt tanácsolja azoknak a szülőknek, akik hasonló jogsértést tapasztalnak, hogy jelentsék azt az illetékes választási bizottságnál. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt